Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oppenheimer: Δύσκολη η επόμενη 10ετία για την Apple, λόγω του έντονου ανταγωνισμού

Oppenheimer: Δύσκολη η επόμενη 10ετία για την Apple, λόγω του έντονου ανταγωνισμού
Η μετοχή θα είναι «underperform» το περισσότερο διάστημα
Η επόμενη 10ετία για την Apple θα χαρακτηριστεί από έντονη δυσφορία, υποστηρίζει ο αναλυτής της Oppenheimer, Andrew Uerkwitz.
Όπως αναφέρει στο σχετικό του σημείωμα, ο αμερικανικός κολοσσός «δεν μπορεί να είναι πρωτοπόρος σε ό,τι αφορά την επόμενη γενιά καινοτομίας (τεχνητή νοημοσύνη, υπηρεσίες cloud κλπ)», με αποτέλεσμα να εξαρτηθεί ακόμα περισσότερο από το iPhone.
Να σημειωθεί πως οι πωλήσεις της συσκευής έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά εδώ και ένα χρόνο.
Ο κ.Uerkwitz επίσης προβλέπει πως οι τωρινοί πελάτες της εταιρείας δε θα είναι πρόθυμοι να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους ή να αγοράσουν άλλες από την ίδια την επόμενη 10ετία.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η μετοχή θα είναι «underperform» το περισσότερο διάστημα…
Υπενθυμίζεται πως για το γ' 3μηνο του 2016 (δ' οικονομικό 3μηνο, έληξε 24 Σεπτεμβρίου) τα καθαρά έσοδα της Apple κατέγραψαν σημαντική υποχώρηση της τάξης του 19%, φτάνοντας τα 9 δισ. ή 1,67 δολ. ανά μετοχή.
Παρά την κακή επίδοση, τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που μιλούσαν για 1,65 δολ. ανά μετοχή.
Η συρρίκνωση στα έσοδα της γιγαντιαίας τεχνολογικής εταιρείας την ίδια χρονική περίοδο ήταν μικρότερη, στο 9%, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 46,9 δισ. δολ., πολύ κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών για 74,9 δισ.
Ο λόγος της μεγάλης πτώσης των εσόδων ήταν οι μειωμένες πωλήσεις των iPhone, οι οποίες δεν βοηθήθηκαν πολύ από την αποτυχία της Samsung στο Galaxy 7 Note.
Ωστόσο, η Apple παραμένει η πιο κερδοφόρα εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2016, με τα συνολικά της κέρδη να φτάνουν το εξωπραγματικό νούμερο των 45,7 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης