Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα της Intrum Justitia: Τα αρνητικά επιτόκια «απέτυχαν» να περιορίσουν τις καταθέσεις

Έρευνα της Intrum Justitia: Τα αρνητικά επιτόκια «απέτυχαν» να περιορίσουν τις καταθέσεις
Όπως προκύπτει από σχετική έρευνα, το 69% των Ευρωπαίων τοποθετεί τις αποταμιεύσεις του σε τραπεζικούς λογαριασμούς
Έπειτα από χρόνια τόνωση από την κεντρική τράπεζα, οι περισσότεροι Ευρωπαίου εξακολουθούν να αποταμιεύουν τα χρήματα τους σε καταθετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ακόμα κι έχουν μηδενικό επιτόκιο.
Αυτό προκύπτει -όπως μεταδίδει το Bloomberg- από έρευνα της μεγαλύτερης εταιρείας debt collection στην Ευρώπη, της Intrum Justitia, με έδρα στη Στοκχόλμη.
«Μετά την χρηματοοικονομική κρίση, οι άνθρωποι έχουν αισθανθεί την ανάγκη -ακόμα κι αν έχει στη διάθεση του λίγα μέσα- να δημιουργήσει κάποιο είδος ασφάλειας» είπε ο Mikael Ericson, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
«Δεν μπορεί να αποταμιεύουν σε έναν λογαριασμό καταθέσεων λόγω των φανταστικών αποδόσεων.
Επομένως πρέπει να το κάνουν για την αίσθηση ασφάλειας του να έχουν χρήματα στην τράπεζα» πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τη European Consumer Payment Report της Intrum Justitia, περίπου το 69% των Ευρωπαίων κρατούν τα χρήματα τους σε λογαριασμούς καταθέσεων.
Επισημαίνεται ότι η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία που συλλέχθηκαν τον Σεπτέμβριο και καλύπτουν περίπου 21.000 ανθρώπους σε 21 χώρες.


Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι το 26% των Ευρωπαίων προτιμά να κρατά τα χρήματα που τους περισσεύουν σε μετρητά, ενώ το 16% κατέχει μετοχές.
Μόνο το 14% στρέφετε σε επενδυτικά funds, το 8% επενδύει στο real estate και το 8% σε ομόλογα.
Στη Δανία και τη Σουηδία, όπου τα βασικά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών είναι αρνητικά, περίπου το 80% του κόσμου τοποθετεί τα περισσευούμενα μετρητά του σε λογαριασμούς καταθέσεων.
Στον αντίποδα, στη Γαλλία, τη Βρετανία και την Ολλανδία, το ίδιο ποσοστό είναι άνω του 80%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης