Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυπριακό: Με δείπνο εργασίας συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις Αναστασιάδης – Akinci στην Ελβετία

Κυπριακό: Με δείπνο εργασίας συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις Αναστασιάδης – Akinci στην Ελβετία
Στο Mont Pelerin της Ελβετίας συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μεταξύ του κύπριου προέδρου Ν.Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μ. Akinci στο Mont Pelerin της Ελβετίας συνεχίζονται με δείπνο εργασίας, που είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 21:00 (ώρα Ελλάδος).
Οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στα τρία κριτήρια του εδαφικού: το ποσοστό εδάφους, που θα έχει κάθε συνιστώσα πολιτεία, τον αριθμό των προσφύγων, που θα επιστρέψουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, αλλά και το ποσοστό ακτογραμμής κάθε συνιστώσας πολιτείας.
Ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από ελληνοκυπριακής πλευράς δεν θα γίνουν δηλώσεις μέχρι να ολοκληρωθούν αύριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, οι διαπραγματεύσεις.
Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών ξεκίνησαν νωρίτερα σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  το πρωί «η συζήτηση κινήθηκε σε καλό κλίμα»
Πάντως, έγκυρη πηγή ανέφερε ότι είναι νωρίς για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα, ενώ αναλόγως της εξέλιξης της συζήτησης και της πιθανότητας οριστικής κατάληξης στο εδαφικό, θα συζητηθούν και οι ημερομηνίες για την πραγματοποίηση πολυμερούς διάσκεψης.
Στο μεταξύ, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ι. Κασουλίδης, ο οποίος αύριο, Δευτέρα 21/11 θα παραλάβει εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Στρασβούργο την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης για το επόμενο εξάμηνο, δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ότι αποτυχία εξεύρεσης κοινά αποδεκτού μοντέλου ασφάλειας στην Κύπρο «θα βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την Τουρκία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης