Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Εξαρθρώθηκε σπείρα της νιγηριανής μαφίας στην Ιταλία

Skynews: Εξαρθρώθηκε σπείρα της νιγηριανής μαφίας στην Ιταλία
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για μία σειρά εγκληματικών πράξεων
Πάνω από 20 άτομα που θεωρείται ότι είναι μέλη μίας συμμορίας της νιγηριανής μαφίας με την επωνυμία Μαύρο Τσεκούρι συνελήφθησαν μετά από επιδρομές της αστυνομίας στην Ιταλία, όπως αναφέρει το Skynews.
Οι ύποπτοι κατηγορούνται για μία σειρά εγκληματικών πράξεων, από πορνεία και προστασία, μέχρι διακίνηση ναρκωτικών και ανθρώπων (trafficking).
Η υπερεθνική επιχείρηση συντονίστηκε από την ειδική ομάδα αντιμετώπισης της μαφίας στο Παλέρμο της Ιταλίας.
Οι συλλήψεις έγιναν όταν ένα μέλος της συμμορίας Μαύρο Τσεκούρι έγινε πληροφοριοδότης και αποκάλυψε τις δραστηριότητες του μυστικού εγκληματικού δικτύου, αλλά και τις ταυτότητες των πρωτοκλασάτων μελών του.
Ανάμεσα σε αυτούς που τέθηκαν υπό κράτηση μετά τις τελευταίες επιδρομές της αστυνομία ήταν και ο επικεφαλής της ιταλικής σπείρας που δρούσε στην Πάδουα.
Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει επίσης συλλήψεις στο Τορίνο και το Μιλάνο.
Η άνθιση της συμμορίας Μαύρο Τσεκούρι έχει συνδεθεί με τα κύματα μεταναστών που καταφθάνουν από τη Β. Αφρική.
Έχει αναφερθεί ότι το εγκληματικό συνδικάτο έχει διασυνδέσεις με την ιταλική μαφία, την Κόζα Νόστρα.
Σύμφωνα με τις αρχές, οι Ιταλοί γκάγκστερς εισάγουν ναρκωτικά, τα οποία στη συνέχεια αναλαμβάνουν να διανείμουν οι Νιγηριανοί.
Μέρος αυτής της συνεργασίας τους είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι οι Νιγηριανοί αποδέχονται ότι δεν θα έχουν όπλα, κάτι που τους έχουν απαγορεύσει οι Ιταλοί, κι έτσι χρησιμοποιούν τσεκούρια και ματσέτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης