Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές της αριστερής παράταξης στη Γαλλία ο Bennahmias

Le Monde: Υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές της αριστερής παράταξης στη Γαλλία ο Bennahmias
Oι προκριματικές εκλογές της αριστερής παράταξης θα γίνουν στις 22 και 29 Ιανουαρίου 2017
Μπορεί τα φώτα να πέφτουν στις αυριανές (20/11) προκριματικές εκλογές της δεξιάς παράταξης στη Γαλλία, αλλά ειδήσεις βγαίνουν και από το αντίπαλο στρατόπεδο εν όψει της μεγάλης αναμέτρησης για την προεδρία την άνοιξη του 2017.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Le Monde ο Jean-Luc Bennahmias, πρόεδρος του Δημοκρατικού Μετώπου και συμπρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατών και Οικολόγων θα είναι υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές της αριστερής παράταξης, που θα γίνουν στις 22 και 29 Ιανουαρίου 2017.
Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο ίδιος το Σάββατο 19/11 μετά τις 143 ψήφους που συγκέντρωσε, ενώ υπήρξαν και δύο αποχές.
Ο 62χρονος Bennahmias θα εκπροσωπήσει τόσο την Ένωση Δημοκρατών και Οικολόγων, της οποίας προεδρεύει ο Jean - Vincent Place, όσο και το Δημοκρατικό Μέτωπο στις προκριματικές εκλογές της 22ης Ιανουαρίου 2016, που διοργανώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του.
Και θα διεκδικήσει το χρίσμα από τον οικολόγο Francois de Rugy και τους υποψήφιους του Σοσιαλιστικού Κόμματος Gerard Filoche, Benoit Hamon, Marie-Noelle Lieneman και Arnaud Montebourg που έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή.
Ο Jean-Luc Bennahmias ήταν εθνικός γραμματέας των Πρασίνων και συνέχεια αντιπρόεδρος του MoDem, πριν ιδρύσει το Δημοκρατικό Μέτωπο για την οικολογία και την κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης