Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Ούτε ένα νοσοκομείο δεν έμεινε όρθιο από τους βομβαρδισμούς στο ανατολικό Χαλέπι

BBC: Ούτε ένα νοσοκομείο δεν έμεινε όρθιο από τους βομβαρδισμούς στο ανατολικό Χαλέπι
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι όλα τα αυτοσχέδια νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας
Mερικοί από τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς που έχουν γίνει στο Χαλέπι, άφησαν τις περιοχές των ανταρτών χωρίς νοσοκομειακές εγκαταστάσεις, όπως μεταδίδει το BBC.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι όλα τα αυτοσχέδια νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας, πέντε μέρες μετά τις αεροπορικές επιδρομές και επιχειρήσεις από εδάφους των κυβερνητικών δυνάμεων.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια νοσοκομεία λειτουργούν, αλλά ο κόσμος φοβάται να τα επισκεφτεί.
Μία ανακοίνωση του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε τις επιθέσεις στα νοσοκομεία "στυγερές".
Δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει αυτή την εβδομάδα που η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει τις επιθέσεις στο Χαλέπι.
Το Σάββατο 19/11, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κυβερνητικούς βομβαρδισμούς στο ανατολικό Χαλέπι, που ελέγχεται από τους αντάρτες.
Στο παρελθόν οι γιατροί είχαν καταφέρει να κάνουν τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν ξανά μετά από αεροπορικές επιδρομές, αλλά η έλλειψη προμηθειών είναι τόσο σοβαρή, που κάτι τέτοιο γίνεται όλο και πιο δύσκολο πια, όπως αποκάλυψε το Reuters.
Οι τελευταίοι βομβαρδισμοί άφησαν έρημους δρόμους, με τους πολίτες να προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στα σπίτια τους.
Το Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί ήταν τόσο σφοδροί και μαζικοί, που οι πολίτες φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία.
Το Reuters σημειώνει ότι η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Συρία, Elizabeth Hoff επιβεβαίωσε το Σάββατο 19/11 ότι όλα τα νοσοκομεία στο ανατολικό Χαλέπι είναι εκτός λειτουργίας.
Την Παρασκευή 18/11 ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία Jan Egeland είπε ότι το ανατολικό Χαλέπι βιώνει μία "ζοφερή στιγμή" με τις προμήθειες να λιγοστεύουν και τον χειμώνα να πλησιάζει.
"Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όλες οι αποθήκες είναι άδειες και δεκάδες χιλιάδες οικογένειες ξεμένουν από φαγητό" είπε στο Reuters.
Επίσης την Παρασκευή 18/11 ένας εθελοντής από τα Λευκά Κράνη υποστήριξε ότι "ποτέ δεν είχαμε ακούσει βομβαρδισμούς από το πυροβολικό με τόσο μεγάλη ένταση".
Η ομάδα του δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα καλέσματα για βοήθεια, διότι οι κάλυκες έπεφταν παντού στον δρόμο.
Το Χαλέπι που ήταν κάποτε εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Συρίας, χωρίστηκε βίαια στα δύο το 2012, με την κυβέρνηση να ελέγχει το δυτικό μέρος του και τους αντάρτες το ανατολικό.
Στις 22 Σεπτεμβρίου 2016, δύο βδομάδες μετά την περικύκλωση του ανατολικού μέρους και την πολιορκία περίπου 275 χιλιάδων κατοίκων, ο στρατός άρχισε μία γενικευμένη επίθεση για να πάρει τον έλεγχο όλης της πόλης με τη στήριξη του Ιράν και της Ρωσίας.
Στα τέλη Οκτωβρίου 2016 από τις επιθέσεις είχαν σκοτωθεί πάνω από 700 πολίτες στα ανατολικά, ενώ οι πύραυλοι που εκτοξεύονταν είχαν αφήσει πολλούς νεκρούς και στα δυτικά.
Οι αεροπορικές επιδρομές που συνεχίστηκαν την Τρίτη 15/11 μετά από το τέλος ενός μορατόριουν τριών εβδομάδων, στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους μέσα σε πέντε μέρες.
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της επιχειρούν σε άλλα μέρη της Συρίας μαζί με την κυβέρνηση, αλλά όχι στο Χαλέπι.
Μία δήλωση από τον Λευκό Οίκο και συγκεκριμένα τη σύμβουλο ασφαλείας Susan Rice χαρακτήρισε όλες αυτές τις ενέργειες στυγερές.
"Το συριακό καθεστώς και οι σύμμαχοί του, ειδικά η Ρωσία, είναι υπεύθυνοι για τις άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες που αυτές οι ενέργειες έχουν προκαλέσει στη Συρία", προσθέτοντας ότι "η Ρωσία πρέπει επειγόντως να σταματήσει τη βία και να αφήσει την ανθρωπιστική βοήθεια να περάσει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης