Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση του Καγκελάριου της Αυστρίας για τις επιπτώσεις από μια νίκη της Le Pen

Προειδοποίηση του Καγκελάριου της Αυστρίας για τις επιπτώσεις από μια νίκη της Le Pen
Τι αναφέρει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Christian Kern
Προειδοποιεί για τις επιπτώσεις που θα είχε μία νίκη στις προεδρικές εκλογές της Γαλλία το 2017 της αρχηγού του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Christian Kern.
Ο ίδιος σε  συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο στο κυριακάτικο φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «kurier», αναφέρει ότι «εάν σε μία χώρα-κλειδί της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλάβουν την εξουσία οι δεξιοί δημαγωγοί, θα έχουμε ένα πρόβλημα.
Την οικονομική ζημία που μπορεί να προκαλέσει κάποιος, όπως η Le Pen, κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πόσο μεγάλη θα είναι».
Όπως αναφέρει, «για εμάς θα ήταν μία τεράστια απώλεια ευημερίας, η Ευρώπη, η Αυστρία θα γίνονταν φτωχότερες».
Κάνοντας αναφορά στον δεξιό λαϊκισμό (δηλαδή στην Ακροδεξιά), σημειώνει πως «η φύση της δεξιάς δημαγωγίας είναι να εμφανίζεται ότι έχει για όλα μία απάντηση, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει για τίποτε μία λύση».
Σχετικά με την Τουρκία τονίζει ότι  μία δημοκρατική Τουρκία με σεβασμό στο κράτος δικαίου, έχει θέση στην Ευρώπη, αλλά όχι απαραίτητα και στην ΕΕ, καθώς, όπως αναφέρει, ενόψει του πληθυσμού της των 80 εκατομμυρίων κατοίκων και της αγοράς εργασίας, «αυτό θα οδηγούσε σε ακραία, οικονομικά ρήγματα».
Σε ερώτηση για το  εάν το Ισλάμ ανήκει στην Αυστρία, απαντά καταφατικά, σημειώνοντας πως στη χώρα ζουν 600.000 μουσουλμάνοι και όποιος το αρνείται αυτό, ψεύδεται, ωστόσο η αλήθεια βρίσκεται ακριβώς στην ενσωμάτωση, η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, όπως κανείς θα ευχόταν.
Για το Brexit υπογραμμίζει ότι τώρα θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση «εάν θέλουμε μία χαλαρότερη ΕΕ ή θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί», ενώ χαρακτηρίζει τη Ρωσία «σημαντικό οικονομικό εταίρο» και ως προς τις κυρώσεις εναντίον της σημειώνει ότι «οικονομικά θα ήταν σημαντικό να διακοπούν αυτές οι κυρώσεις, όπως επίσης είναι σωστό να εξεταστούν, ωστόσο η τήρηση των ευρωπαϊκών αξιών πρέπει να έχει μεγαλύτερη αξία από την βραχυπρόθεσμη οικονομική επιτυχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης