Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Περού για τη Σύνοδο Κορυφής της APEC οι Obama, Putin και Jinping πριν την ανάληψη Trump

Στο Περού για τη Σύνοδο Κορυφής της APEC οι Obama, Putin και Jinping πριν την ανάληψη Trump
Στην ατζέντα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας
Μετά την Ευρώπη, ο αμερικανός πρόεδρος κλείνει την προεδρική του ατζέντα στη Λίμα, όπου μετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (ΑPEC) που διεξάγεται στο Περού.
Η συνάντηση της ΑPEC είναι η τελευταία διεθνής σύνοδος κορυφής μείζονος σημασίας για τον Obama πριν από τη λήξη της θητείας του τον Ιανουάριο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping, του οποίου η παρέμβαση στο Φόρουμ αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.
Στην ατζέντα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας.
Ο Obama θα μετάσχει επίσης σε συνεδρίαση μαζί με τις 11 άλλες χώρες της Συμφωνίας του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership, TPP), της εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2015 υπό την ώθηση της κυβέρνησης Obama της οποίας ωστόσο η επικύρωση από την Ουάσιγκτον δείχνει αμφίβολη μετά την εκλογή του Donald Trump και της πολιτικής που πρεσβεύει υπέρ του προστατευτισμού.
Ο Obama αναμένεται να έχει αρκετές διμερείς συναντήσεις, με κορυφαία αυτή με τον Ρώσο ομόλογό του Putin, με τον οποίο αναμένεται να έχει άτυπες συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου, όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Pescov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης