Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετανόητος Schauble: Οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους – Έχουν υψηλότερες παροχές

Αμετανόητος Schauble: Οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους – Έχουν υψηλότερες παροχές
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ.Schauble ξέκοψε κάθε συζήτηση για το ελληνικό χρέος
Δεν σταματά ποτέ να εξαπολύει «βολές» προς τον ελληνικό λαό ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schauble, κλείνοντας έτσι τα μάτια του στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εγχώρια οικονομία και κοινωνία μετά από 7 και πλέον χρόνια κρίσης.
«Οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους.
Έχουν, σε σχέση με το ΑΕΠ τους, σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συντάξεις απ' ό,τι για παράδειγμα οι Γερμανοί», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας, ο κ.Schauble ξέκοψε κάθε συζήτηση για το ελληνικό χρέος, προσπερνώντας ουσιαστικά τις σχετικές εκκλήσεις του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Barack Obama.
«Η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα.
Η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:
«Δεν έχει κάνει ακόμη (η Ελλάδα) αρκετά με τις μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, το εργατικό δίκαιο και την εσωτερική αγορά, που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη.
Αν γίνει διαγραφή χρέους, τότε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών (Ευκλείδης Τσακαλώτος) δεν θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί.
Με αυτό τον τρόπο δεν προσφέρουμε στην Ελλάδα καλή υπηρεσία».
Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως «θα συζητήσουμε για τον μελλοντικό ρόλο του Ταμείου στα προγράμματα διάσωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης