Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της πολιτικής Trump για τις τράπεζες ο Dudley (Fed) - «Ο νόμος Dodd-Frank θέλει αλλαγές»

Υπέρ της πολιτικής Trump για τις τράπεζες ο Dudley (Fed) - «Ο νόμος Dodd-Frank θέλει αλλαγές»
Ωστόσο, ο κ.Dudley προειδοποίησε για τον μεγάλο κίνδυνο μίας νέας κρίσης που θα επέφερε μία πλήρης κατάργηση του νόμου
Υπέρ της τροποποίησης του «Dodd-Frank» τάχθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) της Νέας Υόρκης, Bill Dudley, παραδεχόμενος πως ο εν λόγω νόμος περιέχει ατέλειες.
Ωστόσο, ο κ.Dudley προειδοποίησε για τον μεγάλο κίνδυνο μίας νέας κρίσης που θα επέφερε μία πλήρης κατάργηση του νόμου.
Οι δηλώσεις του αξιωματούχου είναι βαρυσήμαντες, καθώς πρώτη φορά ένα ανώτατο στέλεχος της Fed προχωρά σε μία τέτοια παραδοχή.
Μέχρι πρότινος δεν είχε τεθεί ποτέ στο τραπέζι το ζήτημα τροποποίησης του νόμου, ο οποίος εφαρμόστηκε στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 – 2009.
Ο «Dodd-Frank» μειώνει κατά πολύ το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι τράπεζες, περιορίζοντας για παράδειγμα τον δανεισμό, ενώ τις υπερχρεώνει να διακρατούν περισσότερα κεφάλια προς αποφυγήν ενός bail-in στο μέλλον, στερώντας όμως πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά.
Ο Donald Trump έχει υποσχεθεί τροποποίηση ή ακόμα και κατάργηση του νόμου, προκειμένου να αυξήσει τη ρευστότητα και να τονώσει έτσι την αμερικανική οικονομία.
Στον απόηχο του θριάμβου ου Ρεπουμπλικάνου, ο σχετικός τραπεζικός δείκτης (εμπεριέχει όλες τις τραπεζικές μετοχές) της Wall Street έχει αυξηθεί (μέχρι και χθες 17/11) κατά 13%!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης