Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 27 ετών το spread γερμανικών-αμερικανικών ομολόγων

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 27 ετών το spread γερμανικών-αμερικανικών ομολόγων
Η απόκλιση της νομισματικής πολιτικής που ασκείται σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη έχουν οδηγήσει την απόκλιση στις αποδόσεις των δυο ομολόγων στα ύψη
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 27 ετών διαμορφώνεται η διαφορά της απόδοσης (spread) μεταξύ των γερμανικών και αμερικανικών ομολόγων.
Ειδικότερα, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 27 ετών διαμορφώνεται το spread γερμανικών-αμερικανικών 10ετών ομολόγων, καθώς αναζωπυρώνονται οι εκτιμήσεις για αύξηση του επιτοκίου του δολαρίου τη Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) τον επόμενο μήνα.
Η απόκλιση της νομισματικής πολιτικής που ασκείται σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη έχουν οδηγήσει την απόκλιση στις αποδόσεις των δυο ομολόγων στα ύψη, ενώ η πιθανότητα διεύρυνσης αυτής της απόκλισης, διευρύνει και την απόκλιση στις αποδόσεις.
Οι πρόσφατες δηλώσεις της Janet Yellen, προέδρου της Federal Reserve, «έκλεισαν» το μάτι στις αγορές για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν τονίσει πως στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου θα αποφασιστεί τυχόν επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης