Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε μια δημοκρατική μετάβαση στη Συρία

tags :
Obama: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε μια δημοκρατική μετάβαση στη Συρία
Ο αμερικανός πρόεδρος απέρριψε μία μακροπρόθεσμη λύση που θα συμπεριλαμβάνει τον Bashar Al Assad
Στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να στηρίζουν μία δημοκρατική μετάβαση στη Συρία, αναφέρθηκε σήμερα (18/11) ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, μέσω κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merker στο Βερολίνο.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει μία δημοκρατική μετάβαση στη χώρα, ωστόσο δε φάνηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μία πολιτική επίλυση στο άμεσο μέλλον.
"Θα ήταν αφελές εκ μέρους μας να θεωρήσουμε ότι θα υπάρχει μία ξαφνική στροφή 180 μοιρών από τον Assad ή το Ρωσία και το Ιράν σε αυτό το χρονικό σημείο", υπογράμμισε ο Obama, απορρίπτοντας παράλληλα μία μακροπρόθεσμη λύση για το συριακό ζήτημα η οποία θα περιλαμβάνει τον Assad.
"Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βρίσκουμε τα ανθρωπιστικά βήματα προκειμένου να προσεγγίσουμε τους αμάχους και θα συνεχίσουμε να μειώνουμε τις εχθροπραξίες που οδηγούν σε αυτή την ανθρώπινη τραγωδία", τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.
Παράλληλα, επέκρινε τη Μόσχα για την παροχή στρατιωτικής στήριξης στο καθεστώς Assad, το οποίο χρησιμοποιεί "βάρβαρες τακτικές" ώστε να συντρίψει την αντιπολίτευση, βομβαρδίζονται αδιακρίτως πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
"Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίος θα επιλυθεί το ζήτημα είναι τόσο η προθυμία της Ρωσίας να πείσει τον Assad σε μία διαρκή ειρηνική επίλυση, η οποία απαιτεί και τη συναίνεση του λαού", ανέφερε ο Obama, ο οποίος πρόσθεσε ότι το συριακό καθεστώς "δε μπορεί να αγοράσει τη συγκατάθεση του λαού σκοτώνοντάς τους".
Να σημειώσουμε ότι η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει εδώ και αρκετό διάστημα τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, ωστόσο απέφυγε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη χώρα, προκειμένου να αποφευχθεί ένας ιδιαιτέρως δαπανηρός χερσαίος πόλεμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης