Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Προτείνει στο Ιράν πάγωμα παραγωγή στα 3,92 εκατ. βαρέλια ημερησίως

ΟΠΕΚ: Προτείνει στο Ιράν πάγωμα παραγωγή στα 3,92 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Η εν λόγω πρόταση έρχεται να συμπεριληφθεί στη γενικότερη συμφωνία του Οργανισμού που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο
Το ανώτατο όριο παραγωγή στα 3,92 εκατ. βαρέλια ημερησίως πρότειναν σήμερα (18/11) στο Ιράν τα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ, κατά την ανεπίσημη συνάντηση που είχαν οι χώρες στην Τεχεράνη, επιθυμώντας να συμπεριλάβουν την Τεχεράνη στη γενικότερη συμφωνία του Οργανισμού που ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η εν λόγω πρόταση του ΟΠΕΚ βρίσκεται αρκετά κοντά στον στόχο που έχει θέσει το Ιράν, στα 4 με 4,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενισχύοντας το ενδεχόμενο να επιτευχθεί τελικά συναίνεση ανάμεσα στα μέλη και η συμφωνία να υλοποιηθεί.
Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής το Ιράν δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση του Οργανισμού.
Στον αντίποδα, αρκετά αρνητική απέναντι στη συμφωνία παραμένει η πλευρά του Ιράκ, η οποία εξακολουθεί να επιθυμεί να εξαιρεθεί από τη συμφωνία, λόγω της μάχης της εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε υψηλόβαθμός αξιωματούχος του Ιράκ, "ο ΟΠΕΚ πρέπει να αποδεχθεί το γεγονός ότι η χώρα θα μείνει μακριά από οποιαδήποτε συμφωνία παγώματος παραγωγής, καθώς βρίσκεται εν μέσω ενός σκληρού πολέμου και κάθε δολάριο είναι απαραίτητο προκειμένου να σταθεί στα πόδια της".
Υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο το Ιράκ παρήγαγε 4,77 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να περιορίσει την παραγωγή κάτω από τα 4,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη συμφωνία εμφανίστηκε ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexandr Novak, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι ο ΟΠΕΚ θα υλοποιήσει το σχέδιο του στις 30 Νοεμβρίου, ενώ επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης