Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volkswagen: Προχωράει σε περικοπή 30.000 θέσεων εργασία έως το 2020

tags :
Volkswagen: Προχωράει σε περικοπή 30.000 θέσεων εργασία έως το 2020
Στόχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η εξοικονόμηση 3,7 δισ. ευρώ ετησίως
Τη σαρωτικής της αναδιάρθρωση αναμένεται να ανακοινώσει η Volkswagen, με τη γερμανική εταιρία να προχωράει σε περικοπή έως και 30.000 θέσεων εργασίας εντός των επόμενων πέντε ετών, καθώς θα στραφεί περισσότερο προς τα ηλεκτρικά οχήματα και τον κλάδο νέας ψηφιακής κινητικότητας.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω ανακοίνωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της τρέχουσας ημέρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της εταιρίας, η οποία θα λάβει χώρα στα κεντρικά της γραφεία στο Βόλφσμπουργκ.
Στόχος των εν λόγω περικοπών είναι η ετήσια εξοικονόμηση εξόδων έως και 3,7 δισ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική ανακοίνωση έρχεται μετά από οκτώ μήνες εξαντλητικών διαπραγματεύσεων με το συμβούλιο των εργαζομένων και τα συνδικάτα της IG Metall.
Υπενθυμίζουμε ότι η Volkswagen βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπη με το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο του 2015, το οποίος της έχεις στοιχίσει μέχρι στιγμής 20 δισ. ευρώ, με το εν λόγω ποσό να ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στο επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης