Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Presse: Το ελληνικό χρέος πάντα χώριζε τους Obama - Merkel

Die Presse: Το ελληνικό χρέος πάντα χώριζε τους Obama - Merkel
Σε δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας επισημαίνεται ότι υπό τον Trump o άξονας Βερολίνου - Ουάσιγκτον γίνεται εύθραυστος
Παρά τις αγκαλιές και τα φιλιά που αντάλλαξαν στο Βερολίνο ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, οι δυο τους είχαν πάντα διαφορές, εκ των η μία ήταν το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Die Presse, «για το θέμα της Ελλάδας, ο Barack Obama συνεχίζει να διαφωνεί με την Angela Merkel.
Αυτός, από την Αθήνα όπου βρέθηκε αυτή την εβδομάδα, εξέφρασε την υποστήριξη του για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Αυτή δεν το κάνει», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει: «Μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν διαφωνίες και για άλλα θέματα όπως το θέμα του ελεύθερου εμπορίου αλλά και τις υποκλοπές της NSA, η οποία παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες της Merkel».
«Κατασκοπεία ανάμεσα σε φίλους δεν πρέπει να γίνεται» είχε δηλώσει η Γερμανίδα καγκελάριος όταν είχαν αποκαλυφθεί οι τηλεφωνικές υποκλοπές.
«Στην ουσία όμως ο άξονας Βερολίνου-Ουάσιγκτον παρέμεινε άθικτος», επισημαίνει η αυστριακή εφημερίδα.
«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο αξιόπιστο εταίρο στην παγκόσμια σκηνή», έσπευσε να τονίσει χθες (17/11/2016) από το Βερολίνο ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συνέντευξη Τύπου με την Angela Merkel.
Ο χρόνος τώρα μετράει αντίστροφα.
Ο Obama θα είναι πρόεδρος των ΗΠΑ μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.
Στον Λευκό Οίκο έρχεται ο Donald Trump, ο μεγάλος άγνωστος της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «με τον Donald Trump στον Λευκό Οίκο, ο άξονας αυτός γίνεται εύθραυστος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης