Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι τραπεζίτες ρίχνουν τους τόνους - Πιστεύουν ότι η May θα εξασφαλίσει μια μακρά μεταβατική περίοδο

Bloomberg: Οι τραπεζίτες ρίχνουν τους τόνους - Πιστεύουν ότι η May θα εξασφαλίσει μια μακρά μεταβατική περίοδο
Σε δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται ότι οι τραπεζίτες έχουν «μαλακώσει» τις προειδοποιήσεις τους σχετικά με το Brexit
Περισσότερο… διαλλακτική στάση φαίνεται πως κρατούν οι τραπεζίτες ενόψει του Brexit, καθώς «μαλακώνουν» τις προειδοποιήσεις τους ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα τους αναγκάσει να μεταφέρουν άμεσα ένα μεγάλο αριθμό προσωπικού εκτός του City.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, τα στελέχη στις μεγάλες τράπεζες έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May θα εξασφαλίσει μια μακρά μεταβατική περίοδο για την προσαρμογή τους στους νέους όρους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber, επεσήμανε: «Περιμένετε και θα δείτε τη στάση της UBS ενόψει του Brexit.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Λονδίνο θα παραμείνει ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο.
H UBS θα είναι εδώ».
Παράλληλα, ο Daniel Pinto της JP Morgan δήλωσε: «Κανείς δεν θέλει να λάβε μια κακή απόφαση αντιδρώντας γρήγορα με αυτή την αβεβαιότητα που υπάρχει.
Θα είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μια μόνιμη απόφαση μόλις έχουμε καλύτερη εικόνα σχετικά με την κατεύθυνση του ταξιδιού»
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι τράπεζες θα συνεχίσουν να προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο: την απώλεια του δικαιώματός τους να πωλούν ελεύθερα τις υπηρεσίες τους σε όλη την ΕΕ από το Λονδίνο μετά το τέλος της διετούς περιόδου διαπραγμάτευσης Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης