Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Η αμερικανική οικονομία θα βελτιωθεί περαιτέρω, λόγω της εκλογής της Trump

Deutsche Bank: Η αμερικανική οικονομία θα βελτιωθεί περαιτέρω, λόγω της εκλογής της Trump
«Αν υπάρξει οικονομική ανάπτυξη 3 με 4%, κάτι που είναι πολύ πιθανό, η Fed θα βρεθεί σε πολύ πιο δύσκολη θέση»
Η αμερικανική οικονομία αναμένεται να βελτιωθεί ακόμα μέσα στο 2017, λόγω της νίκης του Donald Trump την 8η Νοεμβρίου 2016.
Την παραπάνω εκτίμηση εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Joe LaVorgna, ο οποίος να σημειωθεί ότι μέχρι και πρότινος ήταν bear για το ρυθμό αύξησης του αμερικανικού ΑΕΠ.
Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις του οικονομολόγου, αυτή που θα βρεθεί σε δύσκολη θέση θα είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve, Fed), καθώς θα αποδειχθεί ότι κακώς δεν αύξανε τα επιτόκια όλους αυτούς τους μήνες, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου 2016.
«Αν υπάρξει οικονομική ανάπτυξη 3 με 4%, κάτι που είναι πολύ πιθανό, η Fed θα βρεθεί σε πολύ πιο δύσκολη θέση», σχολίασε.
Σημειώνεται πως νωρίτερα η επικεφαλής της τράπεζας, Janet Yellen, η οποία έχει κατακριθεί έντονα από τον Ρεπουμπλικάνο, προανήγγειλε ουσιαστικά την αύξηση των επιτοκίων τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Ο κ.LaVorgna επισήμανε πως η πολιτική φορολογικών κινήτρων που θα εφαρμόσει ο Ρεπουμπλικάνος θα δώσει μεγάλη τόνωση στην αμερικανική οικονομία.
Επιπλέον, σχολίασε πως η Τράπεζα πήρε πολιτική θέση (υπέρ των Δημοκρατικών) με τη χαλαρή νομισματική της πολιτική όλα αυτά τα χρόνια, κάτι τουλάχιστον ασυνήθιστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης