Διεθνή

Schauble: Ξεχάστε το Brexit à la carte – Για τη Βρετανία υπάρχει ή έξοδος από την ΕΕ ή παραμονή

Schauble: Ξεχάστε το Brexit à la carte – Για τη Βρετανία υπάρχει ή έξοδος από την ΕΕ ή παραμονή
«Μέχρι να ολοκληρωθεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η Βρετανία θα πρέπει ασφαλώς να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της»
Επιμένει στη σκληρή γραμμή σε όλα τα μέτωπα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, καθώς εκτός από την απαράμιλλη στάση του στο ελληνικό χρέος, συνεχίζει να εξαπολύει «βολές» και για το Brexit.
«Δεν υπάρχει μενού à la carte.
Υπάρχει μόνο ολόκληρο μενού ή καθόλου», δήλωσε όλο νόημα στους Financial Times, σχετικά με την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης, κατέστησε σαφές πως η Βρετανία δεν πρέπει να αναμένει ειδική μεταχείριση για τη μετανάστευση εάν θέλει να παραμείνει μέρος της εναιάιας αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Μέχρι να ολοκληρωθεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η Βρετανία θα πρέπει ασφαλώς να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της.
Ενδεχομένως θα υπάρξουν κάποιες δεσμεύσεις που θα διαρκέσουν και έπειτα από την έξοδο, ακόμη και εν μέρει, έως το 2030.
Δε γίνεται να κάνουμε καμία γενναιόδωρη έκπτωση», ξεκαθάρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Μάλιστα, προειδοποίησε και για μία από τις συνέπειες του Brexit, που δεν είναι άλλη από τη φυγή εταιρειών του χρηματοπιστωτικού κλάδου από το Λονδίνο.
Η βρετανική πρωτεύουσα είναι μέχρι πρότινος το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, ωστόσο κινδυνεύει να χάσει το αμέσως επόμενο διάστημα τον «τίτλο» του από την Φρανκφούρτη, τη γερμανική πόλη που εδρεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης