Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Οριακό προβάδισμα στον Van der Bellen δίνει νέα δημοσκόπηση – Στο 51%, έναντι 49% του Hofer

Αυστρία: Οριακό προβάδισμα στον Van der Bellen δίνει νέα δημοσκόπηση – Στο 51%, έναντι 49% του Hofer
Από την έρευνα γίνεται επίσης αντιληπτό πως οι ψηφοφόροι του εθνικιστή υποψήφιου δηλώνουν και οπαδοί του Donald Trump
Οριακό προβάδισμα 2 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στον Alexander Van der Bellen η δημοσκόπηση του αυστριακού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ATV και της εφημερίδας Heute, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου 2016.
Ειδικότερα, ο υποψήφιος των Πρασίνων συγκεντρώνει την υποστήριξη του 51% των ερωτηθέντων, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον αντίπαλο του Norbert Hofer (υποψήφιος με το ξενοφοβικό Κόμμα των Ελευθέρων, «FPO») να είναι 49%.
Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που ο κ.Van der Bellen προηγείται σε δημοσκόπηση, μετά την απόφαση για επανάληψη των εκλογών.
Όπως διαπιστώνεται στην δημοσκόπηση, τα ποσοστά των δύο υποψήφιων είναι μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων 55% για τον Πράσινο και 45% για τον κ.Hofer, ενώ στους άνδρες ψηφοφόρους προηγείται ο δεύτερος, με ποσοστό 52% έναντι 48%.
Από την έρευνα γίνεται επίσης αντιληπτό πως οι ψηφοφόροι του εθνικιστή υποψήφιου δηλώνουν και οπαδοί του Donald Trump, με ένα ποσοστό 60% των ψηφοφόρων του Κόμματος των Ελευθέρων - το οποίο εδώ και έναν χρόνο εμφανίζεται ως η πρώτη πλέον πολιτική δύναμη στην Αυστρία με ποσοστό πάνω από 30% - να αποτιμά θετικά τη νίκη του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Την ίδια στιγμή, οι προτιθέμενοι να ψηφίσουν τον υποστηριζόμενο από τους Πράσινους, θεωρούν σε ποσοστό 88% αρνητική την έκβαση των αμερικανικών εκλογών.
Υπενθυμίζεται πως η επανάληψη του β' γύρου των εκλογών ορίστηκε για τις 4/12, μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει το FPO.
Το κόμμα είχε προσφύγει λίγες ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση στις 22/5, εξαιτίας της οριακής διαφοράς που υπήρξε ανάμεσα στον υποψήφιο του και τον κ.Van der Bellen.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο επικαλέστηκε για την ιστορική του απόφαση «παρατυπίες» στο άνοιγμα των επιστολικών ψήφων.
Υπενθυμίζεται πως τις προεδρικές εκλογές κέρδισε ο υποψήφιος των Πρασίνων, με μερικές χιλιάδες ψήφους, 31.000 για την ακρίβεια, διαφορά, από τον αντίπαλο του.
Το ποσοστό που κατέλαβαν οι δύο υποψήφιοι στις εκλογές - θρίλερ ήταν 50,3% και 49,7%, έπειτα και από την καταμέτρηση των 700.000 επιστολικών ψήφων.
Ωστόσο, μέχρι την καταμέτρηση των επιστολικών, η διαφορά ήταν πραγματικά ελάχιστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης