Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Wells Fargo πληρώνει το τίμημα των απατηλών πρακτικών της: Μεγάλη μείωση στις νέες εργασίες της

Η Wells Fargo πληρώνει το τίμημα των απατηλών πρακτικών της: Μεγάλη μείωση στις νέες εργασίες της
Η φήμη της Wells Fargo έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα για τον πρόσθετο λόγο, ότι κακομεταχειρίστηκε εργαζομένους της που ειδοποίησαν τις αμερικανικές αρχές για τις παράνομες πρακτικές της
Μεγάλη μείωση 44% στο άνοιγμα νέων λογαριασμών από πελάτες της κατέγραψε τον Οκτώβριο του 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 η μεγάλη αμερικανική εμπορική τράπεζα Wells Fargo, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016.
Όμως, ακόμα και σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2016, το άνοιγμα λογαριασμών στη Wells Fargo τον περασμένο μήνα μειώθηκε κατά 27%, με τις αιτήσεις πιστωτικών καρτών να υποχωρούν κατά 50%, δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση από την αντίστοιχη υποχώρηση κατά 35% που είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 2016.
Η απομάκρυνση του συναλλασσόμενου κοινού από την Wells Fargo οφείλεται στην αποκάλυψη του σκανδάλου δημιουργίας από την τράπεζα 2 εκατ. λογαριασμών καταθέσεων και πιστωτικών καρτών στο όνομα πελατών της οι οποίοι ουδέποτε την είχαν εξουσιοδοτήσει να το πράξει, με στόχο την είσπραξη πριμ παραγωγικότητας από τα εμπλεκόμενα ευφάνταστα τραπεζικά στελέχη.
Η φήμη της Wells Fargo έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα για τον πρόσθετο λόγο, ότι κακομεταχειρίστηκε εργαζομένους της που ειδοποίησαν τις αμερικανικές αρχές για τις παράνομες πρακτικές της.
Σύμφωνα με τη Wells Fargo, τον Οκτώβριο του 2016 αυξήθηκε κατά 3% ο αριθμός των λογαριασμών που έκλεισαν με πρωτοβουλία των πελατών της, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης