Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 264 εκατ. δολ. στην JPMorgan Chase για σκανδαλώδεις προνομιακές προσλήψεις στην Κίνα

Πρόστιμο 264 εκατ. δολ. στην JPMorgan Chase για σκανδαλώδεις προνομιακές προσλήψεις στην Κίνα
Η JPMorgan πρόκειται να πληρώσει 130 εκατ. δολάρια στην SEC, 72 εκατ. δολάρια στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και 61,9 εκατ. δολάρια στο Συμβούλιο Διοικητών της Federal Reserve
Συμβιβαστικό πρόστιμο 264 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ συμφώνησε σήμερα Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) να καταβάλει η μεγάλη αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chase, για να κλείσει σκανδαλώδη υπόθεση στην οποία κατηγορείται ότι προσελάμβανε συγγενείς Κινέζων αξιωματούχων για να κερδίζει τραπεζικές συμφωνίες και συμβόλαια.
Όπως έχει αναφέρει η εποπτική αρχή, ο ασιατικός βραχίονας της JPMorgan δημιούργησε ένα λεπτομερώς σχεδιασμένο πρόγραμμα, το οποίο επέτρεπε σε πελάτες και ισχυρούς κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Κίνα να της προτείνουν ενδεχόμενες προσλήψεις.
Όσοι προτείνονταν μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας μπορούσαν να παρακάμψουν τις συνήθεις διαδικασίες προσλήψεων της JPMorgan, απολαμβάνοντας μιας προνομιακής μεταχείρισης.
Σύμφωνα με τον συμβιβασμό που επετεύχθη, η JPMorgan πρόκειται να πληρώσει 130 εκατ. δολάρια στην SEC, 72 εκατ. δολάρια στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και 61,9 εκατ. δολάρια στο Συμβούλιο Διοικητών της Federal Reserve.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης