Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Ευχαριστούμε τον Obama – Ισχυρή η συνεργασία μας – Χωρίς αυτόν δε θα είχαμε συμφωνία για το κλίμα

Merkel: Ευχαριστούμε τον Obama – Ισχυρή η συνεργασία μας – Χωρίς αυτόν δε θα είχαμε συμφωνία για το κλίμα
«Χαίρομαι που έχουμε μια φιλική και εγκάρδια συνεργασία με τον κ. Obama»
Την έντονη ικανοποίηση της για την επίσκεψη του Barack Obama στη Γερμανία εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, αποτιμώντας θετικά τη συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένες Πολιτειών επί των ημερών του νυν Αμερικανού Προέδρου.
Η κα Merkel τόνισε πως οι δύο πλευρές, Η.Π.Α. και Γερμανία, πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται σε επίπεδο Μυστικών Υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία και τις όποιες απειλές, ενώ έριξε ιδιαίτερο βάρος και στις συνομιλίες για το εμπόριο.
Όπως δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ.Obama, η Ουάσιγκτον υπήρξε ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος του μπλοκ.
Ωστόσο, υπογράμμισε πως πρέπει να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για τις εμπορικές συμφωνίες, εννοώντας την TTIP.
Στα περιβαλλοντικά θέματα, διαμήνυσε πως χωρίς τον Barack Obama δεν θα είχε επιτευχθεί η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή μεταξύ των 194 χωρών, ενώ εξέφρασε τη θέλησή της να συνεργαστεί και με το νέο Πρόεδρο της χώρας, τον Donald Trump:
«Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ ειλικρινείς και με τον Πρόεδρο Trump».
Η κα Merkel υποστήριξε πως λύση πρέπει επίσης να βρεθεί και σε ό,τι αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία (2014), ενώ ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο και για τη συνεργασία στο θέμα του Αφγανιστάν.
Απαντώντας στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ξεκαθάρισε πως είναι προς το συμφέρον της Ε.Ε. και της Γερμανίας το να διατηρεί καλές οι σχέσεις μας με τη Ρωσία.
«Φυσικά και υπάρχουν διαφορές», διευκρίνισε…
Για το Ισλαμικό Κράτος, τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά…
«Η παγκοσμιοποίηση πρέπει να διαμορφωθεί πολιτικά και ανθρώπινα σωστά.
Χαίρομαι που έχουμε μια φιλική και εγκάρδια συνεργασία με τον κ. Obama.
Αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις», συμπλήρωσε η Καγκελάριος, ενώ υπενθύμισε πως «η ενοποίηση της Γερμανίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις Η.Π.Α.»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης