Τελευταία Νέα
Διεθνή

AfD: Ο Trump μπορεί να αντιστρέψει την δυσπιστία που υπάρχει για τις ΗΠΑ στην Ευρώπη

AfD: Ο Trump μπορεί να αντιστρέψει την δυσπιστία που υπάρχει για τις ΗΠΑ στην Ευρώπη
Οι σχέσεις μεταξύ της Γηραιάς Ηπείρου και της Ουάσινγκτον πρέπει να βελτιωθούν περαιτέρω
Η εκλογή του Donald Trump μπορεί να μετριάσει την αντι-αμερικανική τάση που υπάρχει σε πορισμένες χώρες της Ευρώπης, υποστήριξε ο Frank Hansel, αξιωματούχος του εθνικιστικού κόμματος της Γερμανίας «AfD» (Alternative for Germany).
Το AfD κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις δημοσκοπήσεις (έφτασε χθες τι 12,1%!) τους τελευταίους μήνες, βασίζοντας τη ρητορική του κατά των προσφύγων – μεταναστών.
«Οι Γερμανοί είναι πολύ διστακτικοί σε ό,τι αφορά την (εμπορική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α.) TTIP και τη (εμπορική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά) CETA.
Λόγω του ότι οι Η.Π.Α. έχουν πλέον ένα νεοεκλεγέντα ηγέτη, πιστεύω πως η αντι-αμερικανική τάση που υπάρχει στην ακροδεξιά ή την ακροαριστερά της Γερμανίας μπορεί να αντιστραφεί», δήλωσε ο κ.Hansel στο CNBC.
Επίσης, εξέφρασε την άποψη πως οι σχέσεις μεταξύ της Γηραιάς Ηπείρου και της Ουάσινγκτον πρέπει να βελτιωθούν περαιτέρω, κάτι στο οποίο βοηθά η νίκη του Ρεπουμπλικάνου.
Καταλήγοντας, σχολίασε πως τα ίδια media που λένε πως το AfD είναι ακροδεξιό ή εξτρεμιστικό κίνημα λαϊκισμού, είναι και αυτά που προειδοποιούσαν για τα αρνητικά μίας προεδρίας του κ.Trump…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης