Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Παραμένουμε αισιόδοξοι για τη συμφωνία παγώματος παραγωγής πετρελαίου

Σαουδική Αραβία: Παραμένουμε αισιόδοξοι για τη συμφωνία παγώματος παραγωγής πετρελαίου
Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Khalid al-Falih, ότι ο ΟΠΕΚ πρέπει να περιορίσει την παραγωγή του στα 32,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία του Σεπτεμβρίου στο Αλγέρι ανάμεσα στις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ για πάγωμα παραγωγής πετρελαίου θα υλοποιηθεί, εξέφρασε σήμερα (17/11) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε κρατικό δίκτυο της χώρας του.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Falih, "παραμένω αισιόδοξος ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αλγερία για το ανώτατο όριο παραγωγής θα μεταφραστεί, Θεού θέλοντος, σε δίκαιες και ισορροπημένες περικοπές μεταξύ των χωρών".
Παράλληλα, ο σαουδάραβας υπουργός τόνισε ότι προκειμένου η εξισορρόπηση της αγοράς να επιτευχθεί, ο ΟΠΕΚ πρέπει να περιορίσει την παραγωγή του στα 32,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όγκος που προηγουμένως είχε οριστεί ως το κατώτερο όριο της συμφωνίας.
"Φτάνοντας σε μία συμφωνία να ενεργοποιήσουμε ένα ταβάνι παραγωγής στα 32,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, θα επιταχύνουμε την επάνοδο της αγοράς, ενώ επίσης θα ευνοήσουμε τους παραγωγούς και τους καταναλωτές", σημειώνει ο Falih, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα του ότι στην εν λόγω συμφωνία θα συνεργαστεί εν τέλει και η ρωσική πλευρά.
Υπενθυμίζουμε ότι αύριο Παρασκευή (18/11) είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί ανεπίσημη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Ενέργειας στη Ντόχα του Κατάρ, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω συναίνεση αναφορικά μ τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης