Τελευταία Νέα
Διεθνή

Valls: Η Ευρώπη κινδυνεύει με διάλυση – Πιθανό η Le Pen να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία

tags :
Valls: Η Ευρώπη κινδυνεύει με διάλυση – Πιθανό η Le Pen να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
Το ευρωπαϊκό σχέδιο μπορεί να αποτύχει είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας
(upd) Την θέση ότι η Ευρώπη κινδυνεύει με διάλυση και ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο μπορεί να αποτύχει διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, M. Valls, ο οποίος αναφερόμενος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία εκτίμησε ότι η Marine Le Pen μπορεί να είναι η νικήτρια.
Σε δηλώσεις του σε εκδήλωση της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας υποστήριξε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο χρειάζεται μια νέα βάση με τη Γερμανία και τη Γαλλία να καλούνται να δείξουν δύναμη.
Ο Valls υπογράμμισε ότι η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να μειώσει τον φόρο των επιχειρήσεων ενώ επεσήμανε ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερες προσπάθειες όσον αφορά τις επενδύσεις.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας αναφέρθηκε και στις επικείμενες προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου στη Γαλλία.
Όπως είπε, «είναι πιθανό η Marine Le Pen, υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, να κερδίσει τις γαλλικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2017.
“Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η υποψήφια Marine Le Pen θα είναι στον δεύτερο γύρο (...).
Αυτό σημαίνει πως το ισοζύγιο στη γαλλική πολιτική ζωή θα μεταβληθεί πλήρως» είπε ο Valls, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η ακροδεξιά, καθώς η προσοχή εστιάζεται στις προκριματικές εκλογές στην αριστερά και στη δεξιά.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 12:54)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης