Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινό άρθρο Obama - Merkel στο Wirtschaftswoche: Είμαστε ισχυρότεροι όταν συνεργαζόμαστε

Κοινό άρθρο Obama - Merkel στο Wirtschaftswoche: Είμαστε ισχυρότεροι όταν συνεργαζόμαστε
Την ημέρα άφιξης του Obama στη Γερμανία - μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα - για συνάντηση με τη Merkel, οι δύο ηγέτες απευθύνουν από κοινού κάλεσμα υπέρ της δόμησης μιας οικονομίας με κοινωνική υπευθυνότητα
«Είμαστε ισχυρότεροι όταν συνεργαζόμαστε», επεσήμαναν σε κοινό άρθρο τους στο περιοδικό Wirtschaftswoche σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama και η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, στο οποίο οι δύο πολιτικοί ηγέτες υποστηρίζουν, ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στην εποχή πριν από την παγκοσμιοποίηση.
Την ημέρα άφιξης του Obama στη Γερμανία - μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα - για συνάντηση με τη Merkel, οι δύο ηγέτες απευθύνουν από κοινού κάλεσμα υπέρ της δόμησης μιας οικονομίας με κοινωνική υπευθυνότητα, η οποία όμως θα βασίζεται στην ελεύθερη αγορά και στο διεθνές εμπόριο.
Obama και Merkel τονίζουν, ότι Αμερικανοί και Γερμανοί θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την ιστορική ευκαιρία δόμησης του παγκοσμιοποιημένου κόσμου στη βάση των οικείων τους αξιών και ιδεών.
Οι δύο ηγέτες επεσήμαναν την ανάγκη διεύρυνσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας ΗΠΑ και Γερμανίας, την οποία φέρονται να οφείλουν στις επιχειρήσεις, στους πολίτες τους αλλά και σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.
«Είμαστε δυνατότεροι όταν εργαζόμαστε μαζί» ήταν το κεντρικό μήνυμα του άρθρου των Obama και Merkel, προσθέτοντας ότι «η συνεργασία μας είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ, τώρα που η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από ποτέ και η διεθνείς προκλήσεις είναι μεγαλύτερες από ποτέ».
Οι δύο ηγέτες τόνισαν, ότι υποστηρίζουν τη διεθνή νομοθεσία και ότι εργάζονται για να γίνεται αυτή σεβαστή σε ολόκληρο τον πλανήτη και να θεωρείται προαπαιτούμενο σταθερότητας και ευημερίας.
Obama και Merkel αποκήρυξαν τον ξενοφοβικό δημόσιο λόγο, όπως και την ανεύθυνη αμέλεια της επείγουσας προστασίας του κλίματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης