Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και με Πρόεδρο τον Trump

ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και με Πρόεδρο τον Trump
«Ένα πράγμα που ενώνει στα αλήθεια τους Αμερικανούς, που ένωσε τους δύο υποψηφίους κατά την προεκλογική εκστρατεία είναι η μάχη ενάντια στο Daesh»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν στη Συρία και το Ιράκ τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ξεκαθαρίζει ο ειδικός απεσταλμένος της χώρας στο Διεθνή Συνασπισμό, Brett McGurk.
«Ένα πράγμα που ενώνει στα αλήθεια τους Αμερικανούς, που ένωσε τους δύο υποψηφίους (των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών) κατά την προεκλογική εκστρατεία είναι η μάχη ενάντια στο Daesh (ISIS, Ισλαμικό Κράτος).
Αυτή είναι μια απειλή εναντίον όλων μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ο Αμερικανός αξιωματικός.
Σημειώνεται πως αύριο Πέμπτη 17 Νοεμβρίου συναντιούνται στο Βερολίνο εκπρόσωποι 29 εκ των 60 χωρών που απαρτίζουν τον Συνασπισμό.
Επίσης, ο κ.McGurk τόνισε πως οι 6 μήνες εκπαίδευσης 50.000 κουρδικών, ιρακικών και άλλων δυνάμεων αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα, τα οποία φαίνονται στις επιθετικές εκστρατείες εναντίον των προπυργίων της οργάνωσης στο Ιράκ και στην Συρία, την Μοσούλη και την Ράκκα αντίστοιχα.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο Συνασπισμός σχεδιάζει προσεκτικά τις επιθέσεις για την προστασία του άμαχου πληθυσμού και προετοιμάζεται για τον εκτοπισμό έως και 700.000 κατοίκων της Μοσούλης, ενώ χαιρέτισε τις προσπάθειες της Τουρκίας να εμποδίσει μαχητές να περνούν τα σύνορα της για να ενταχθούν στις δυνάμεις των τζιχαντιστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης