Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τετραετής συμφωνία-μαμούθ της Barcelona με την ιαπωνική Rakuten για χορηγία 219 εκατ. ευρώ

Τετραετής συμφωνία-μαμούθ της Barcelona με την ιαπωνική Rakuten για χορηγία 219 εκατ. ευρώ
Η επικερδής συμφωνία είναι πολύ πιθανό, ότι θα καταστήσει την Barcelona την πλουσιότερη ποδοσφαιρική ομάδα του πλανήτη, παίρνοντας τα σκήπτρα από τη Real Μαδρίτης
Τετραετή συμφωνία χορηγίας συνολικής αξίας τουλάχιστον 219 εκατ. ευρώ έκλεισε η ισπανική ποδοσφαιρική ομάδα Barcelona με τον ιαπωνικό γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Rakuten, για την αναγραφή του ονόματός της τελευταίας στις αθλητικές φανέλες των παικτών της Barcelona από τη σεζόν 2017-2018.
Η συμφωνία - που είναι από τις μεγαλύτερες του είδους της στην ιστορία του ποδοσφαίρου - ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 και πρόκειται να αποφέρει 55 εκατ. ευρώ ετησίως στην Barcelona, ενώ προβλέπονται ακόμα περισσότερα κέρδη σε περίπτωση που η ποδοσφαιρική ομάδα κερδίσει το ισπανικό πρωτάθλημα ή το Champions League.
Η επικερδής συμφωνία - που μπορεί να επεκταθεί για ένα πέμπτο έτος - είναι πολύ πιθανό, ότι θα καταστήσει την Barcelona την πλουσιότερη ποδοσφαιρική ομάδα του πλανήτη, παίρνοντας τα σκήπτρα από τη Real Μαδρίτης.
Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι διαπραγματεύσεις της ισπανικής Barcelona με την ιαπωνική Rakuten ξεκίνησαν το 2015 κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που οργανώθηκε από τον αμυντικό παίκτη Gerard Pique, που είναι φίλος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Rakuten, Hiroshi Mikitani.
Η Rakuten είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Ιαπωνίας και εργοδοτεί 13 χιλ. άτομα προσωπικό στη χώρα, με κύκλο εργασιών σχεδόν 17,5 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2016.
Από το 2018, η ομάδων των ποδοσφαιρικών αστέρων Messi, Suarez και Neymar θα καταστεί ακόμα πλουσιότερη, όταν θα ξεκινήσει η δεκαετής χορηγία της εταιρείας αθλητικών ειδών Nike, που θα αποφέρει στην Barcelona 156 εκατ. ευρώ ετησίως.
Τα εκατοντάδες επιπλέον εκατ. ευρώ που θα κερδίσει η Barcelona από τις επικερδείς συμφωνίες χορηγιών προς αυτήν, θα κατευθυνθούν στην προγραμματιζόμενη επέκταση της έδρας της, Nou Camp, σε τεράστιο στάδιο 105 χιλ. θέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης