Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seibert (εκπρ. Merkel): Υπάρχει χάρτης για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του ελληνικού χρέους - Τα υπόλοιπα από το 2018

Seibert (εκπρ. Merkel): Υπάρχει χάρτης για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του ελληνικού χρέους - Τα υπόλοιπα από το 2018
Ο Barack Obama αναμένεται να θέσει ειδικά στη συνομιλία του με την Καγκελάριο και το θέμα της οικονομικής σταθερότητας της Ελλάδας
Στην ίδια γραμμή με τον Γερμανό υπουργό Οικονομιών κινήθηκε ο εκπρόσωπος της Angela Merkel, Steffen Seibert, τονίζοντας πως ήδη υπάρχει χάρτης σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Στη γερμανική πρωτεύουσα, ο Barack Obama αναμένεται να θέσει ειδικά στη συνομιλία του με την Καγκελάριο και το θέμα της οικονομικής σταθερότητας της Ελλάδας.
Ως γνωστόν, ο κ.Obama υποστηρίζει όπως και το ΔΝΤ ότι εκτός από μεταρρυθμίσεις η χώρα έχει ανάγκη από μια ελάφρυνση του χρέους.
«Λάβαμε υπόψη μας ότι ο πρόεδρος Ομπάμα υπέδειξε τη σημασία της ελάφρυνσης του χρέους.
Επ' αυτού, το Eurogroup συμφώνησε το Μάιο για ένα χάρτη πορείας ο οποίος ρυθμίζει τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα όπως, και για αργότερα, το 2018, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα», ανέφερε στο σημερινό briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αναφορικά με τη ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου στην Αθήνα πως σκοπεύει να εκθέσει στο Βερολίνο την άποψη του ότι «η λιτότητα μόνη της δεν δημιουργεί ευημερία», ο κ.Seibert διαβεβαίωσε ότι ανάλογη γνώμη έχει και η γερμανική κυβέρνηση.
Το Βερολίνο πιστεύει ότι οι δύο βασικοί παράγοντες για την οικονομική ανάπτυξη είναι βιώσιμοι κρατικοί προϋπολογισμοί και αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Αυτή ήταν πάντα η στάση μας» τόνισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος «και σε αυτή τη βάση χαράζαμε την πολιτική μας σε ό,τι αφορά την Ελλάδα», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης