Τελευταία Νέα
Διεθνή

Summers: Κακοσχεδιασμένο και επικίνδυνο το οικονομικό σχέδιο του D. Trump

Summers: Κακοσχεδιασμένο και επικίνδυνο το οικονομικό σχέδιο του D. Trump
Οι προθέσεις του Trump για μείωση των φόρων, αύξηση των δαπανών σε υποδομές και επιστροφή των χρημάτων στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να πλήξουν σοβαρά την οικονομία
Σε προειδοποιήσεις για το οικονομικό σχέδιο που προωθεί ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προχώρησε ο Larry Summers, πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, οι προθέσεις του Trump για μείωση των φόρων, αύξηση των δαπανών σε υποδομές και επιστροφή των χρημάτων στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να πλήξουν σοβαρά την οικονομία.
Σύμφωνα με τον πρώην Αμερικανό υπουργό, το σχέδιο αποκλείει μερικές από τις πιο απαραίτητες αλλαγές στις υποδομές, «προσπερνά» τις απαραίτητες επισκευές σε δρόμους και σχολεία προς όφελος πιο ιδιοτελών μέτρων.
Ο ίδιος άσκησε δριμεία κριτική κατά του σχεδίου συνολικά, χαρακτηρίζοντάς το κακοσχεδιασμένο και τονίζοντας πως οι πολιτικές του εμπορικού προστατευτισμού που στηρίζει ο Trump θα είναι επιζήμιες για την οικονομία.
Όπως είπε, η υπόσχεση του Trump για μαζικές περικοπές φόρων ήταν «πολύ, πολύ κακά στοχευμένες», εκτιμώντας πως η κατάργηση του φόρου περιουσίας θα ενθαρρύνει την αποταμίευση και θα αποθαρρύνει την κατανάλωση.
«Αν αθροιστούν όλα τα στοιχεία μαζί, δε φαίνεται σαν μια πολύ ευνοϊκή εξίσωση, με εξαίρεση έναν περιορισμένο αριθμό εταιρειών που θα επωφεληθούν από τα μέτρα απορρύθμισης», δήλωσε ο Summers.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης