Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall Street - Πτωτικές τάσεις και στο πετρέλαιο

Ήπιες απώλειες στη Wall Street - Πτωτικές τάσεις και στο πετρέλαιο
Η πτώση-διόρθωση στη Wall Street ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι μετά τις εκλογές οι τρεις βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν κατά περισσότερο από 2%
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην εκκίνηση της σημερινής, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, συνεδρίασης της Wall Street, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη των περασμένων συνεδριάσεων.
Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,24% ή 45,78 μονάδες, στις 18.877,28 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,31%, στις 5.259,21 μονάδες.
Στις 2.174,73 μονάδες διαπραγματεύεται ο S&P 500 δείκτης-βαρόμετρο, σημειώνοντας πτώση 0,26%.
Η πτώση-διόρθωση στη Wall Street ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι μετά τις εκλογές οι τρεις βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν κατά περισσότερο από 2%.
Επιπλέον, οι εξελίξεις στο δολάριο και τα ομολόγα συγκρατούν τις δυνατότητες ανόδου των αμερικανικών μετοχών.
Την ίδια ώρα, πτωτικά κινείται και το πετρέλαιο, με το αργό να βρίσκεται στα 45,55 δολάρια ανά βαρέλι, με πτώση 0,57%, και το Brent στα 46,73 δολάρια ανά βαρέλι, με πτώση 0,47%.



Στα οικονομικά νέα...

Αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2016, αποτυγχάνοντας να ανταποκριθούν στις προβλέψεις των αναλυτών της MarketWatch, οι οποίοι ανέμεναν ενίσχυση κατά +0,3%.
Αναλυτικότερα, το υψηλότερο κόστος της βενζίνης και του φυσικού αερίου αντιστάθμισε τη μείωση που καταγράφηκε τόσο στις τιμές των τροφίμων, όσο και σε υπηρεσίες οικονομίας και υγειονομικής περίθαλψης.
Ωστόσο, παρά την αδυναμία αύξηση του ΔΤΠ, οι αναλυτές θεωρούν ότι τα αποτελέσματα παραμένουν θετικά, εφόσον λάβει κανείς υπόψη του ότι δε σημειώθηκε η πτώση των δύο προηγούμενων ετών.
Συγκεκριμένα, κατά το σύνολο των 12 μηνών από τον Οκτώβριο του 2015, το κόστος χονδρικής ενισχύθηκε κατά +0,8%, ενώ ανάκαμψη σημειώθηκε και στις τιμές των πρώτων υλών.
Παράλληλα, οι βασικές τιμές παραγωγού (CPP) αυξήθηκαν κατά +1,6% κατά τους τελευταίους 12 μήνες, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης