Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Τα στοιχεία για την απασχόληση αποδεικνύουν την ισχύ της βρετανικής οικονομίας

Theresa May: Τα στοιχεία για την απασχόληση αποδεικνύουν την ισχύ της βρετανικής οικονομίας
Η ανεργία στο νησί βρέθηκε στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δέκα ετών το τρίτο γ’ 3μηνο του 2016
Απόλυτα ικανοποιημένη με τα στοιχεία για την απασχόληση που δόθηκαν σήμερα 16 Νοεμβρίου στο φως της δημοσιότητας είναι η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May.
Όπως σχολίασε, τα εν λόγω στοιχεία αποδεικνύουν την ισχύ που διαθέτουν τα θεμελιώδη (fundamentals) της βρετανικής οικονομίας.
Η ανεργία στο νησί βρέθηκε στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δέκα ετών το τρίτο γ’ 3μηνο του 2016, αποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας της χώρας έχει διαχειριστεί πολύ καλά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας για το 3μηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 4,8%, έναντι 4,9% το προηγούμενο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν τα αποτελέσματα να παραμένουν αμετάβλητα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, το ποσοστό απασχόλησης παρέμεινε σε ποσοστά ρεκόρ, στο 74,5%, ενώ οι μισθοί αυξήθηκαν κατά +2,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όντας σε κοινή γραμμή με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Η Στατιστική Υπηρεσία ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι το δημοψήφισμα του Ιουνίου οδήγησε σε κάποια μαζική αποχώρηση των εργαζομένων άλλων χωρών της ΕΕ στη Μεγάλη Βρετανία, με το σχετικό αριθμό μάλιστα να είναι αυξημένος κατά 221.000 άτομα από τον Σεπτέμβριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης