Τελευταία Νέα
Διεθνή

Timmermans (Κομισιόν): Υπαρκτό ενδεχόμενο η ανάμειξη Gulen στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία

Timmermans (Κομισιόν): Υπαρκτό ενδεχόμενο η ανάμειξη Gulen στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραδέχθηκε ότι οι ισχυρισμοί της τουρκικής κυβέρνησης δεν είναι "τελείως παράλογοι"
Στο γεγονός ότι οι ισχυρισμοί της τουρκικής κυβέρνησης για συσχέτιση του Gulen με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δεν είναι "τελείως παράλογοι" αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Frans Timmermans, μέσω συνέντευξής του που δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη (15/11) σε περιοδικό του Βελγίου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Timmermans, οι έρευνες των ΗΠΑ για το ζήτημα έχουν οδηγήσει προς "αυξημένες ενδείξεις ότι το κίνημα Gulen έπαιξε σίγουρα κάποιο ρόλο στο πραξικόπημα", προσθέτοντας ότι "είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτά που λέει ο Tayyip Erdogan για το ρόλο του κινήματος στο πραξικόπημα δεν είναι τελείως παράλογα".
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν παραδέχθηκε ότι η τουρκική πλευρά ενδεχομένως να έχει δίκαιο αναφορικά με το γεγονός ότι είχε λίγη στήριξη από τις υπόλοιπες χώρες στο ζήτημα του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
"Θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο γενναιόδωροι στη στήριξή μας απέναντι στην Τουρκία", παραδέχθηκε ο Timmermans, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι η Ευρώπη "υποτίμησε τα όσα έλαβαν χώρα" στο γειτονικό κράτος.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που ένα τόσο υψηλόβαθμό στέλεχος της Κομισιόν μιλάει ανοιχτά για την ανάμειξη του Gulen στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης