Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεπίσημη συνάντηση την Παρασκευή 18/11 πραγματοποιούν στο Κατάρ οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ

Ανεπίσημη συνάντηση την Παρασκευή 18/11 πραγματοποιούν στο Κατάρ οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ
Στόχος της συνάντησης είναι να οικοδομηθεί συναίνεση για τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου στο Αλγέρι
Μία ανεπίσημη συνάντηση μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή (18/11) στη Ντόχα του Κατάρ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή από το Υπουργείο Ενέργειας της Αλγερίας.
Όπως αναφέρει η πηγή, στόχος της συνάντησης είναι να οικονομηθεί συναίνεση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Αλγέρι, σχετικά με τον περιορισμό παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου να ισορροπήσει η ενεργειακή αγορά.
Παρά το γεγονός ότι οι χώρες-μέλη του Οργανισμού είχαν δεσμευτεί για υλοποίηση της συμφωνίας στις 30 Νοεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση, τα γεγονότα μέχρι στιγμής οδεύουν περισσότερο προς κατάρρευσης της συμφωνίας, λόγω απροθυμίας των περισσότερων χωρών να μειώσουν την παραγωγή τους.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους από τη Βενεζουέλα και το Ιράν, προκειμένου να συζητηθεί εκτενέστερα το πλαίσιο και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Να σημειώσουμε ότι οι τελευταίες προσπάθειες του Οργανισμού για αναζωπύρωση της συμφωνίας έχει επιφέρει μία ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου, με την παγκόσμια υπερπροσφορά ωστόσο να παραμένει σοβαρό πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης