Τελευταία Νέα
Διεθνή

ZDF: Μήνυμα Obama για αλλαγή πολιτικής – Η στρατηγική δεν μπορεί να είναι μόνο λιτότητα

tags :
ZDF: Μήνυμα Obama για αλλαγή πολιτικής – Η στρατηγική δεν μπορεί να είναι μόνο λιτότητα
Τι βάρος έχουν τα λόγια του Obama σε Ουάσινγκτον και Ευρώπη διερωτάται το ZDF
Στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama στην Ελλάδα αναφέρεται σε δημοσίευμα του στην ηλεκτρονική του έκδοση του γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Obama υποσχέθηκε στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο ότι θα τονίσει στους άλλους ηγέτες ότι «η αυστηρή λιτότητα δεν φέρνει ευημερία».
«Στη συνέντευξη Τύπου τόνισε αργότερα ακόμα ότι τώρα που η ελληνική οικονομία αρχίζει να αναπτύσσεται ξανά είναι μια καλή χρονική στιγμή για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Η στρατηγική δεν μπορεί να είναι μόνο η λιτότητα.
Στη χώρα πρέπει να δοθεί αέρας να αναπνεύσει, ώστε η οικονομία να σταθεί ξανά στα πόδια της με βιώσιμο τρόπο» υπογραμμίζει το ZDF αναφερόμενο στις δηλώσεις του Obama.
«Παρά τον ενθουσιασμό, τίθεται όμως κυρίως ένα ερώτημα από την επίσκεψη Obama στην Αθήνα: Ποιό βάρος έχουν τα λόγια του στην Ουάσινγκτον και την Ευρώπη» διερωτάται στην ηλεκτρονική του σελίδα το ZDF.
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Obama προέτρεψε τις χώρες της Ευρώπης να σταθούν επίσης αλληλέγγυες με την Ελλάδα στο Προσφυγικό και ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε τις αμυντικές δαπάνες της φιλοξενούσας χώρας, η οποία εν μέσω κρίσης διαθέτει γι αυτές σχεδόν το 2% του ΑΕΠ της.
«Οι ΗΠΑ βλέπουν στην Ελλάδα έναν σημαντικό διατλαντικό σύμμαχο στην ταραγμένη περιοχή της Μεσογείου μεταξύ Βόρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Τουρκίας.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πολλάκις εξαγγελθείσα «ομιλία παρακαταθήκη» , την οποία ο Obama θα εκφωνήσει «στο λίκνο της δημοκρατίας» πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο» επισημαίνει το ZDF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης