Τελευταία Νέα
Διεθνή

Assad: Εάν ο Trump πολεμήσει τους τρομοκράτες, θα είναι φυσικός μας σύμμαχος

tags :
Assad: Εάν ο Trump πολεμήσει τους τρομοκράτες, θα είναι φυσικός μας σύμμαχος
Άρρωστος και μεγαλομανής ο Erdogan, έχει χάσει επαφή με την πραγματικότητα είπε ο πρόεδρος της Συρίας
Την θέση ότι εάν ο Donald Trump τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις στο θέμα της τρομοκρατίας, τότε θα είναι «φυσικός μας σύμμαχος» διατύπωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al Assad, ο οποίος ωστόσο εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το εάν θα αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ για τη Συρία.
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο RTP της Πορτογαλίας, ο Assad υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε τι θα κάνει, αλλά αν πραγματικά δώσει μάχη με τους τρομοκράτες, τότε ασφαλώς θα είναι σύμμαχος, φυσικός σύμμαχος υπό αυτή την έννοια με Ρώσους, Ιρανούς και άλλες πολλές χώρες».
Όπως είπε ο Assad, ο Trump είχε κάνει πολλά πολλά υποσχόμενες δηλώσεις για την ανάγκη καταπολέμησης των ισλαμιστών στον συριακό πόλεμο, αλλά αναρωτήθηκε αν θα είναι αποτελεσματικός.
«Μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις του;
Τι θα γίνει με τις αντισταθμιστικές ροπές μέσα στην (αμερικανική) κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο Assad, αναφερόμενος σε ανταγωνιστικά "λόμπι και δυνάμεις" μέσα στην κυβέρνηση που όπως είπε συνήθως επηρεάζουν κάθε νεοεκλεγμένο αμερικανό πρόεδρο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Trump έχει αμφισβητήσει την πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης του Barack Obama, η οποία συμμαχεί με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία για να υποστηρίξει μερικούς από τους αντικαθεστωτικούς που ζητούν την απομάκρυνση του Assad τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ο Trump έχει πει ότι παρότι δεν συμπαθεί τον Assad, ο Σύρος πρόεδρος «σκοτώνει το Ισλαμικό Κράτος» με τη βοήθεια του Ιράν και της Ρωσίας.
Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Assad μίλησε με σκληρά λόγια για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, υποστηρίζοντας ότι «νομίζουν ότι είναι η αστυνομία του κόσμου. Ο δικαστής του κόσμου. Δεν είναι».
Εντύπωση όμως προκάλεσαν οι δηλώσεις του Assad και για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
«Πρόκειται για έναν άρρωστο άνθρωπο, έναν μεγαλομανή που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα» υπογράμμισε ο Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης