Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιες συντονίστριες μετατροπής ομολόγων Monte dei Paschi σε μετοχές οι JPMorgan και Mediobanca

Παγκόσμιες συντονίστριες μετατροπής ομολόγων Monte dei Paschi σε μετοχές οι JPMorgan και Mediobanca
Οι τράπεζες Banco Santander, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Merrill Lynch και MPS Capital Services θα διαδραματίσουν ρόλο διαπραγματευτών-διαχειριστών στη μετατροπή των ομολογιών
Παγκόσμιες συντονίστριες μετατροπής ομολογιών της βαθύτατα προβληματικής ιταλικής τραπέζης Monte dei Paschi di Siena σε μετοχές, θα είναι οι τράπεζες JPMorgan και Mediobanca.
Αυτό αποφάσισε σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 η Monte dei Paschi, καθώς και ότι οι τράπεζες Banco Santander, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Merrill Lynch και MPS Capital Services θα διαδραματίσουν ρόλο διαπραγματευτών-διαχειριστών στη μετατροπή των ομολογιών.
Η μετατροπή ομολόγων της ιταλικής τραπέζης σε μετοχές αποτελεί θεμελιώδες τμήμα του εφαρμοζόμενου σχεδίου διάσωσής της μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ, σε μια προσπάθεια θεραπείας των προβλημάτων ανεπαρκούς κεφαλαιοποιήσης που διέκριναν οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές.
Οι ομολογίες που πρόκειται να μετατραπούν σε μετοχές σήμερα διακρατούνται τόσο από θεσμικούς επενδυτές, όσο και από επενδυτές λιανικής, με τη μετατροπή των ομολόγων να πραγματοποιείται στην ίδια, ενιαία τιμή ανά μετοχή Monte dei Paschi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης