Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fischer (Fed): Οι κανόνες για τον τραπεζικό κλάδο περιορίζουν, αλλά δεν βλάπτουν υπερβολικά τις αγορές

Fischer (Fed): Οι κανόνες για τον τραπεζικό κλάδο περιορίζουν, αλλά δεν βλάπτουν υπερβολικά τις αγορές
«Οι κανόνες λειτουργούν ως μία ασπίδα για τις αγορές από μια μελλοντική οικονομική αναταραχή»
Οι ισχύοντες κανόνες για τον τραπεζικό κλάδο των Ηνωμένων Πολιτειών περιορίζουν μεν την ρευστότητα, αλλά δεν βλάπτουν υπερβολικά το σύνολο των αγορών.
Αυτά υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Stanley Fischer, με αφορμή την όλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υπόσχεση του Donald Trump για κατάργηση του νόμου «Dodd-Frank».
Ο Ρεπουμπλικάνος θέλει με αυτόν τον τρόπο να μειώσει τον έλεγχο των τραπεζών, αφήνοντάς τες να αναλάβουν μεγαλύτερο επενδυτικό ρίσκο και να δανείσουν περισσότερο στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.
Μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι τράπεζες αναγκάστηκαν να διακρατούν μεγαλύτερα κεφάλαια και να μην αναλαμβάνουν αυξημένο ρίσκο, προκειμένου να μην επαναληφθεί η όλη δυσάρεστη κατάσταση.
«Ακόμα κι έτσι, οι συνέπειες μπορεί να αξίζουν τον κόπο, καθώς οι κανόνες λειτουργούν ως μία ασπίδα για τις αγορές από μια μελλοντική οικονομική αναταραχή», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνεδρίαση του ινστιτούτου Brookings ο ανώτατος τραπεζίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης