Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος Nasdaq: Οι οικονομικές πολιτικές του Trump θα επιδράσουν θετικά στη Wall Street

Πρόεδρος Nasdaq: Οι οικονομικές πολιτικές του Trump θα επιδράσουν θετικά στη Wall Street
Ο Ρεπουμπλικάνος θέλει να αποσύρει τον νόμο «Dodd-Frank», κάτι που αν τελικά συμβεί θα επιτρέψει στις τράπεζες να αναλάβουν μεγαλύτερο επενδυτικό ρίσκο
Οι οικονομικές πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει ο Donald Trump θα επιδράσουν θετικά στους δείκτες της Wall Street και θα επιτρέψουν στις τράπεζες να δανείσουν περισσότερο στις επιχειρήσεις, επισημαίνει η πρόεδρος του Nasdaq, Adena Friedman.
Μεταξύ άλλων, ο Ρεπουμπλικάνος θέλει να αποσύρει τον νόμο «Dodd-Frank», κάτι που αν τελικά συμβεί θα επιτρέψει στις τράπεζες να αναλάβουν μεγαλύτερο επενδυτικό ρίσκο.
«Υπάρχουν στοιχεία του κανονισμού που παρεμποδίζουν την ικανότητα των τραπεζών να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στην παροχή ρευστότητας των αγορών», υποστήριξε.
Η κα Friedman τόνισε επίσης πως το ρυθμιστικό πλαίσιο που υιοθετήθηκε στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 είχε σκοπό να μειώσει τον κίνδυνο για τον κλάδο, ωστόσο η τότε αβεβαιότητα αποτελεί πλέον παρελθόν.
«Πρέπει να επέλθει μία ισορροπημένη προσέγγιση στο ρυθμιστικό πλαίσιο», σχολίασε σχετικά.
Στις 9 Νοεμβρίου 2016, την ήμερα δηλαδή που έγινε γνωστή η επικράτηση του κ.Trump στις εκλογές, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Nasdaq, Bob Greifeld, καλούσε τον Ρεπουμπλικάνο για τον επαναπατρισμό των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων που διακρατούν οι αμερικανικές εταιρείες στο εξωτερικό.
«Αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει και από την προεδρία του Barack Obama», ανέφερε σχετικά, σχολιάζοντας επίσης πως ο φόρος που θα μπορούσε να επιβληθεί πρέπει να είναι τάξης του 10 με 12%.
Οι αμερικανικές εταιρειών διακρατούν εκτός των ΗΠΑ περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, προκειμένου να γλιτώσουν τη βαριά φορολογία που επιβάλει η εγχώρια νομοθεσία.
Μόνο η Apple, έχει εκτός ΗΠΑ πάνω από 200 δισ. μετρητά.
Ο Ρεπουμπλικάνος είχε πει προεκλογικά πως θα εφαρμόσει ένα φόρο 10%, έναντι 35% που είναι τώρα, στα κεφάλαια που θα γυρίσουν πίσω στη χώρα, προκείμενου να δελεάσει τις εταιρείες.
Να σημειωθεί πως η κα Friedman θα αντικαταστήσει τον Ιανουάριο του 2017 τον Robert Greifeld.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης