Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη ο Trump - Δεν θα κάνει όλα όσα υποσχέθηκε

Juncker: Δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη ο Trump - Δεν θα κάνει όλα όσα υποσχέθηκε
«Δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε καν να πιστεύουμε πως ο Trump θα εφαρμόσει τα πάντα... όσα ανήγγειλε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία», τόνισε ο Juncker
Ο νεοεκλεγείς Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, όπως εκτίμησε σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.
Ο ίδιος, αμφισβήτησε ότι ο Trump πρόκειται να εφαρμόσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 2017.
«Δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε καν να πιστεύουμε πως ο Trump θα εφαρμόσει τα πάντα... όσα ανήγγειλε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία», τόνισε ο Juncker.
Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι «δεν πιστεύω πως θα αποσυρθεί [οι ΗΠΑ] από το NATO... δεν πιστεύω ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο αν αυτό που επιθυμεί είναι η απόρριψη διεθνών συμφωνιών εμπορίου, [αν και] προφανώς κάποιος μπορεί να τις επικρίνει ιδιαίτερα έντονα».
Ο επικεφαλής της Κομισιόν επανέλαβε τις εκκλήσεις του για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού, σχολιάζοντας, ότι «το να πιστεύουμε πως οι Αμερικάνοι θα είναι πάντοτε εκεί να σπεύσουν υπέρ της προστασίας μας είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν... Οι Ευρωπαίοι δεν θα προστατεύονται για πάντα από τους Αμερικάνους, θα πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης