Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τέλη Νοεμβρίου η ανταλλαγή ομολόγων - μετοχών της Monte dei Paschi

Reuters: Τέλη Νοεμβρίου η ανταλλαγή ομολόγων - μετοχών της Monte dei Paschi
Το swap θα γίνει στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης για την πολύπαθη ιταλική τράπεζα
Για τα τέλη του Νοεμβρίου προγραμματίζεται το swap των ομολόγων της Monte dei Paschi με μετοχές, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το έγκριτο πρακτορείο Reuters.
Το swap θα γίνει στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης για την πολύπαθη ιταλική τράπεζα, που επίσης περιλαμβάνει την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) ύψους 28 δισ. ευρώ σε ειδικό όχημα για την τιτλοποίησή τους.
Στόχος του swap είναι η η ανταλλαγή ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης 4,289 δισ. ευρώ, καθώς και ενός ειδικού υβριδικού εργαλείου του Fresh 2008 αξίας 1 δισ. ευρώ, ενώ απώτερος σκοπός ειναι να μειωθεί το κεφαλαιακό έλλειμμα, το οποίο η τράπεζα καλείται να καλύψει μέσω των αγορών.
Η ιταλική τράπεζα ανέφερε πως θα προσφέρει 85% με 100% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που θα ανταλλαχθούν, με στόχο να συγκεντρώσει 1 δισ. ευρώ, ενώ για το Fresh μόλις το 20%.
Νωρίτερα μέσα στον μήνα, πάντως, είχε καταγραφεί ρευστοποίηση των ομολόγων της τράπεζας, υπό τον φόβο των επενδυτών ότι θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν στο swap.
Σε περίπτωση αποτυχίας της ενέργειας, κανείς δεν εγγυάται πως η τράπεζα θα γλιτώσει το bail-in.
Συνολικά η πορεία της Monte dei Paschi προς την εξυγίανση δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, με τους επενδυτές να διστάζουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διάσωσής της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης