Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Obama προέτρεψε την Ευρώπη να μην «πνίξει» την Ελλάδα

Reuters: Ο Obama προέτρεψε την Ευρώπη να μην «πνίξει» την Ελλάδα
Το Reuters υπενθυμίζει ότι το Βερολίνο απορρίπτει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, προέτρεψε την Ευρώπη να αντιμετωπίσει πιο γενναιόδωρα την υπερχρεωμένη Ελλάδα, μεταδίδει το έγκριτο πρακτορείο Reuters, στη γερμανική ηλεκτρονική έκδοσή του.
«Η στρατηγική δεν μπορεί να είναι απλώς κάντε λιτότητα», είπε ο Obama από την Αθήνα - όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της τελευταίας περιοδείας του ως Αμερικανός πρόεδρος.
Το Reuters στέκεται, επίσης, στη δήλωση του Obama πως η Ελλάδα «πρέπει να αναπνεύσει για να μπορέσει να σταθεί η ελληνική οικονομία στα πόδια της με βιώσιμο τρόπο», εντούτοις υπενθυμίζει ότι το Βερολίνο απορρίπτει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - τουλάχιστον προς ώρας.
Στη συνέχεια, το Reuters σημειώνει τη δέσμευση του Obama για στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
«Θέλουμε σε αυτή τη διαδικασία να βρισκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού», είπε κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.
Η χώρα πέρασε δραματικά χρόνια, κατά τον Αμερικανό Πρόεδρο, και γι’ αυτό οι ΗΠΑ χαίρονται που βλέπουν ότι υπάρχει πρόοδος.
Ο Obama προέτρεψε επίσης τις χώρες της Ευρώπης να δείξουν αλληλεγγύη και στο προσφυγικό: «Είναι σημαντικό να μην φέρει το βάρος αυτής της πρόκλησης μόνη της μια χώρα», δεδομένου ότι στην Ελλάδα βρίσκονται 60.000 πρόσφυγες μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, όπως σημειώνει το γερμανικό Reuters.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης