Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπονοούμενα Merkel για Trump – Κάλεσμα στους πολίτες για υπεράσπιση της «ανοιχτόμυαλης» πολιτικής

Υπονοούμενα Merkel για Trump – Κάλεσμα στους πολίτες για υπεράσπιση της «ανοιχτόμυαλης» πολιτικής
Το Βερολίνο έχει εκφράσει την επιθυμία του για διάλογο με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να είναι και πολύ… θερμό
Κάλεσμα για υπεράσπιση της «ανοιχτόμυαλης» πολιτικής που εκφράζει η Γερμανία απηύθυνε προς τους πολίτες της χώρας η Καγκελάριος Angela Merkel, με αφορμή την επικράτηση του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μάλιστα, η ανώτατη Ευρωπαία αξιωματούχος τόνισε πως η νίκη του Ρεπουμπλικάνου ίσως εκτροχιάσει τον διάλογο για την προσφυγική κρίση στην Γηραιά Ήπειρο.
«Τώρα όλοι καλούμαστε να ανοίξουμε τα χαρτιά μας και να προχωρήσουμε στην έπαρση της σημαίας μας, αυτής μιας Γερμανίας με ανοιχτό μυαλό.
Η αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπινου όντος είναι απαραβίαστη - ανεξαρτήτως θρησκείας, προέλευσης, σεξουαλικού προσανατολισμού και άλλων χαρακτηριστικών, όπως είναι για παράδειγμα το φύλο.
Αυτό μας κατευθύνει.
Αυτό επίσης υπερασπιζόμαστε», απάντησε η Καγκελάριος, απαντώντας σε ερώτηση για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η νίκη Trump στο προσφυγικό.
Το Βερολίνο έχει εκφράσει την επιθυμία του για διάλογο με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να είναι και πολύ… θερμό.
Ο Ρεπουμπλικάνος έχει κατακρίνει έντονα στο παρελθόν τις πολιτικές της κας Merkel στο προσφυγικό, σχολιάζοντας όμως πως τη θεωρεί μία «μεγάλη ηγέτιδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης