Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Στο 60% η πιθανότητα οι Ιταλοί να ψηφίσουν «Όχι» στο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα

Deutsche Bank: Στο 60% η πιθανότητα οι Ιταλοί να ψηφίσουν «Όχι» στο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα
Μετά την εκτίμηση της Deutsche Bank το 10ετές ιταλικό ομόλογο σκαρφάλωσε πάνω από το 2%
Στο 60% (από 55%) τοποθετεί η Deutsche Bank την πιθανότητα οι Ιταλοί να μην εγκρίνουν τη μεταρρύθμιση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, κάτι που αν τελικά συμβεί ίσως αποτελέσει και τον «πολιτικό θάνατο» του πρωθυπουργού Matteo Renzi.
Το σχετικό δημοψήφισμα έχει οριστεί για τις 4 Δεκεμβρίου 2016 και αναμένεται να είναι ένα σκληρό crash test για την ιταλική κυβέρνηση.
Ακόμα και σήμερα ο Σοσιαλιστής πολιτικός άφηνε σαφή υπονοούμενα ότι δεν θα παραμείνει πρωθυπουργός της Ιταλίας σε περίπτωση που στο επικείμενο δημοψήφισμα επικρατήσει.
Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, ο κ.Renzi υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται να παραμείνω στο κοινοβούλιο και να κάνω ό,τι έκαναν όλοι οι προηγούμενοι, δηλαδή να φυτοζωώ και να κάθομαι μην κάνοντας τίποτα, αυτό δεν μου ταιριάζει».
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Renzi υποστηρίζει ότι δεν θα παραμείνει πρωθυπουργός, εάν επικρατήσει το «Όχι» στο δημοψήφισμα, αν και πρόσφατα τόνισε ότι η συζήτηση για το μέλλον του ιδίου αποπροσανατολίζει από το ζήτημα που είναι τα οφέλη της Συνταγματικής μεταρρύθμισης.
Εάν εγκριθεί η μεταρρύθμιση στο δημοψήφισμα, θα περιοριστούν οι εξουσίες της Γερουσίας, ενώ θα μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών.
Σε περίπτωση που το «Όχι» επικρατήσει, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Renzi θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές εντός του 2017, έναν χρόνο δηλαδή νωρίτερα από ότι είναι προγραμματισμένο.
Να σημειωθεί ότι μετά την εκτίμηση της Deutsche Bank το 10ετές ιταλικό ομόλογο σκαρφάλωσε πάνω από το 2%.

Τα σενάρια και οι προβλέψεις που παραθέτει η γερμανική τράπεζα - Οι επιδόσεις της ιταλικής αγοράς:



italian referendum
italian referendum
italian-referendum-3
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης