Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet (ΕΚΤ): Ήρθε η ώρα για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην ευρωζώνη προς τόνωση ζήτησης - επενδύσεων

Praet (ΕΚΤ): Ήρθε η ώρα για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην ευρωζώνη προς τόνωση ζήτησης - επενδύσεων
Praet: Τα μέτρα της ΕΚΤ έχουν αναμφισβήτητα υπάρξει θετικά για κυβερνήσεις της ευρωζώνης. Μόνο η Γερμανία γλίτωσε περίπου 28 δισ. ευρώ το 2015 σε χαμηλότερες των αναμενόμενων πληρωμές τόκων.
Η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) είναι απαραίτητη και έχει οπωσδήποτε ωφελήσει ακόμα και τον πιο σκληρό επικριτή της, τη Γερμανία, όπως επεσήμανε σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Peter Praet.
«Τα μέτρα της ΕΚΤ έχουν αναμφισβήτητα υπάρξει θετικά για κυβερνήσεις της ευρωζώνης. Μόνο η Γερμανία γλίτωσε περίπου 28 δισ. ευρώ το 2015 σε χαμηλότερες των αναμενόμενων πληρωμές τόκων», τόνισε ο Praet από τις Βρυξέλλες.
«Αυτή η διαφορά θα είχε καλυφθεί από μειωμένες δαπάνες ή υψηλότερους φόρους», είπε ο ίδιος.
Κατά συνέπεια, η ΕΚΤ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την οικονομία αλλά τώρα είναι ζωτικής σημασίας για τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να μοιραστούν μέρος του βάρους και να αναπροσαρμόσουν τις πολιτικές τους προς περισσότερο φιλικές στην ανάπτυξη πρωτοβουλίες, τονώνοντας τη ζήτηση και δίνοντας ώθηση στις δημόσιες επενδύσεις, όπως ανέφερε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης