Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά 17 υπουργών της Συρίας και του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας

AFP: Ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά 17 υπουργών της Συρίας και του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας
Η νέα απόφαση ανεβάζει το συνολικό αριθμό των Σύριων που βρίσκονται σε μαύρη λίστα της Ε.Ε. σε πάνω από 230
Την ένταξη 17 Σύριων υπουργών, καθώς και του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας σε «μαύρη λίστα» κυρώσεων αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχοποιώντας το καθεστώς Bashar al-Assad για τις επιθέσεις του σε αμάχους.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), όσοι βρίσκονται στη μαύρη λίστα αντιμετωπίζουν απαγορεύσεις ταξιδιών και πάγωμα της περιουσίας του επί ευρωπαϊκού εδάφους, επειδή «είναι υπεύθυνοι για τη βίαιη καταστολή του άμαχου πληθυσμού στη Συρία, επωφελούνται από ή υποστηρίζουν το καθεστώς, και / ή να συνδέονται με τα πρόσωπα αυτά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ε.Ε..
Οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου για την ενίσχυση των κυρώσεων κατά του καθεστώτος Assad, επικαλούμενοι καταστροφικές επιθέσεις στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι, και προσέθεσε 10 κορυφαίους στρατιωτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους στη λίστα.
Ωστόσο, προτάσεις ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις και στη Ρωσία, αυτή τη φορά για τη στήριξη του καθεστώτος Assad και τη συμμετοχή της στο συριακό, αποσύρθηκαν μετά τις έντονες διαφορές που προέκυψαν.
Σε κάθε περίπτωση, η νέα απόφαση ανεβάζει το συνολικό αριθμό των Σύριων που βρίσκονται σε μαύρη λίστα της Ε.Ε. σε πάνω από 230.
Ακόμα 69 φορείς επηρεάζονται από το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων, ενώ η Ε.Ε. έχει επίσης επιβάλει κυρώσεις κατά της Συρίας συνολικά, συμπεριλαμβανομένων του εμπάργκο στα όπλα και το πετρέλαιο, αλλά και επενδυτικούς περιορισμούς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης