Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδιο μετάβασης των τραπεζών στην εποχή του Brexit ζητά το συντομότερο ο επικεφαλής της RBS

Σχέδιο μετάβασης των τραπεζών στην εποχή του Brexit ζητά το συντομότερο ο επικεφαλής της RBS
Ο επικεφαλής της RBS αναγνώρισε, ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει μια δύσκολη διαπραγμάτευση να διεξάγει με την Ευρώπη των 27, γι' αυτό δεν χρειάζεται να αποκαλύψει από τώρα την πλήρη διαπραγματευτική τακτική
Να σπεύσει να προετοιμάσει βασικές διατάξεις μετάβασης του Ηνωμένου Βασιλείου στην μετά-Ε.Ε. εποχή του Brexit, ζήτησε χθες Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, ο πρόεδρος της Royal Bank of Scotland (RBS), Sir Howard Davies, προειδοποιώντας ότι η αβεβαιότητα μπορεί να οδηγήσει σε μεταφορά τραπεζικών δραστηριοτήτων εκτός Βρετανίας.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ITV, ο Davies κατέστησε σαφές, ότι θα ήταν βλαπτικό να μην υπάρξει σχέδιο μετάβασης προς το Brexit, επισημαίνοντας, ότι αμερικανικές και ιαπωνικές τράπεζες ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο ενός «σκληρού Brexit», συντάσσοντας ήδη σχέδια εκτάκτου ανάγκης που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και υπό τα πλέον ακραία σενάρια συνθηκών και όρων αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
Ο επικεφαλής της RBS αναγνώρισε, ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει μια δύσκολη διαπραγμάτευση να διεξάγει με την Ευρώπη των 27, γι' αυτό δεν χρειάζεται να αποκαλύψει από τώρα την πλήρη διαπραγματευτική τακτική και τις διεκδικήσεις που θα επιχειρήσει.
Αυτό που σίγουρα απαιτείται για να καθησυχαστούν οι φόβοι των τραπεζιτών είναι μια διαβεβαίωση της βρετανικής κυβέρνησης προς το πανίσχυρο, παγκόσμιο χρηματο-οικονομικό City του Λονδίνου, ότι δεν αναμένει «μια σπασμωδική και απότομη» αποχώηρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης