Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μανιακό» αποκαλούν τον Trump οι τζιχαντιστές – Χρησιμοποιούν την εκλογή του για προπαγάνδα

«Μανιακό» αποκαλούν τον Trump οι τζιχαντιστές – Χρησιμοποιούν την εκλογή του για προπαγάνδα
Σε ίδιο κλίμα και οι Ταλιμπάν, οι οποίοι από την πρώτη κιόλας ημέρα είχαν διαμηνύσει πως η Ουάσινγκτον πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν. 
Δεν φαίνεται να είδαν και με πολύ καλό μάτι την εκλογή του Donald Trump οι τζιχαντιστές της Μέσης Ανατολής, καθώς ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ξεκαθαρίσει πως θα είναι πολύ σκληρός με τους τρομοκράτες…
Μάλιστα, έχει υποσχεθεί να εντείνει τον αγώνα του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του ISIS.
Όπως αναφέρει στο πρακτορείο Reuters ο ένας ανώτατος αξιωματούχος του Ισλαμικού Κράτους, «ο τύπος (Trump) είναι μανιακός».
«Το τεράστιο μίσος του προς τους μουσουλμάνους θα κάνει τη δουλειά μας πολύ πιο εύκολη, διότι έτσι μπορούμε να φέρουμε χιλιάδες άτομα (στο Ισλαμικό Κράτος)», συμπληρώνει.
Σε ίδιο κλίμα και οι Ταλιμπάν, οι οποίοι από την πρώτη κιόλας ημέρα της εκλογής του είχαν διαμηνύσει, μέσω ανακοίνωσής τους, πως η Ουάσινγκτον πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν.
Επίσης, υπάρχουν φόβοι και για επικείμενες επιθέσεις από την Al Qaeda, την τρομοκρατική οργάνωση που προκάλεσε το άνευ προηγούμενου χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Οι αναλυτές και οι αξιωματούχοι φοβούνται πως η εκλογή του Ρεπουμπλικάνου ίσως αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για τον εξτρεμισμό, καθώς ο κ.Trump ουσιαστικά τοποθετούσε στην ίδια μοίρα τους απλούς μουσουλμάνους με τους τζιχαντιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης