Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον Σοσιαλδημοκράτη ΥΠΕΞ Steinmeier στηρίζει για Γερμανό πρόεδρο η Merkel - Ο Schulz πιθανός νέος ΥΠΕΞ

Τον Σοσιαλδημοκράτη ΥΠΕΞ Steinmeier στηρίζει για Γερμανό πρόεδρο η Merkel - Ο Schulz πιθανός νέος ΥΠΕΞ
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δεν αποκλείεται ο νέος Γερμανός υπουργός Εξωτερικών να είναι ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz
Την υποψηφιότητα του υπουργού Εξωτερικών της, Frank-Walter Steinmeier, στηρίζει η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, για την προεδρία της χώρας της στις εκλογές της 12ης Φεβρουαρίου 2017, μια στήριξη που επιβεβαίωσε και ολόκληρο το συντηρητικό κόμμα της.
«Σε μια στιγμή στην οποία επικρατεί αναταραχή και αστάθεια σε ολόκληρο τον κόσμο, η αποστολή ενός σήματος σταθερότητας - με τους συντηρητικούς να στηρίζουν την υποψηφιότητα Steinmeier [Σοσιαλδημοκράτης] - είναι κατά τη γνώμη μου ορθό και σημαντικό», όπως τόνισε η Merkel σε δηλώσεις της.
Το συντηρητικό κόμμα της Merkel - η ΧριστιανοΔημοκρατική Ένωση - αρχικά ήλπιζε να προάγει τον δικό του υποψήφιο για τη θέση του προέδρου που θα κενωθεί τον Μάρτιο του 2017, όταν ο νυν Γερμανός πρόεδρος Joachim Gauck θα αποσυρθεί, όμως τελικά επέλεξε να υποστηρίξει τον πολιτικό αντίπαλο Steinmeier του ΣοσιαλΔημοκρατικού κόμματος, με στόχο να αποφευχθεί μια μακρά διαμάχη με αυτό, που αποτελεί σύμμαχο της Merkel στον «μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό».
Η αποχώρηση του Steinmeier από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών θα «κληροδοτήσει» πολλαπλές εκκρεμότητες και προκλήσεις εξωτερικής πολιτικής, εκ των οποίων μια από τις μεγαλύτερες θα είναι η προσπάθεια σφυρηλάτησης στενότερων δεσμών μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. μετά το Brexit.
Όμως, δύσκολη θεωρείται και η προσέγγιση και περιορισμός της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής και στρατιωτικής δράσης της Ρωσίας εκτός των συνόρων της, όπως και ο επανακαθορισμός της διμερούς σχέσης της Γερμανίας με τις ΗΠΑ υπό τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δεν αποκλείεται ο νέος Γερμανός υπουργός Εξωτερικών να είναι ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης