Τελευταία Νέα
Διεθνή

Starwood Capital: Νέα εποχή στις σχέσεις Κίνας και ΗΠΑ – Ο Trump να μετριάσει τη ρητορική του

Starwood Capital: Νέα εποχή στις σχέσεις Κίνας και ΗΠΑ – Ο Trump να μετριάσει τη ρητορική του
«Μία ισχυρή αμερικανική οικονομία θα αποτελέσει κάτι θετικό και για την Κίνα»
Την ελπίδα πως οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών θα αναβαθμιστούν μετά την εκλογή του Donald Trump εξέφρασε ο ιδρυτής, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Starwood Capital (διαχειρίζεται 51 δισ. δολάρια), Barry Sternlicht, με αφορμή και τη σημερινή (14/11) τηλεφωνική επικοινωνία του νεοεκλεγέντα Προέδρου με τον Xi Jinping.
«Η Κίνα σέβεται την δύναμη.
Μία ισχυρή αμερικανική οικονομία θα αποτελέσει κάτι θετικό και για την Κίνα», δήλωσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας μάλιστα πως είναι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας, λόγω της επικείμενης προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου.
Ωστόσο, ο κ.Sternlicht υποστήριξε πως ο κ.Trump πρέπει να μετριάσει την επιθετική ρητορική του προς την Κίνα, ειδικά σε ό,τι αφορά την επιβολή δασμών στο εμπόριο.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο κ.Trump και ο Κινέζος Πρόεδρος, στην τηλεφωνική τους συνομιλία, «καλλιέργησαν μία ξεκάθαρη αίσθηση αμοιβαίου σεβασμού», όπως ανακοίνωσε το γραφείο της αμερικανικής προεδρίας.
Ο κ.Trump είπε στον Κινέζο Πρόεδρο ότι «οι δύο χώρες θα έχουν ένα ισχυρό πλαίσιο σχέσεων και θα βαδίσουν μπροστά», ενώ από την πλευρά του ο Xi Jinping φέρεται να υποστήριξε πως η συνεργασία, είναι η μόνη επιλογή που έχουν οι δύο χώρες.
«Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η συνεργασία είναι η μόνη σωστή επιλογή για την Κίνα και τις ΗΠΑ.
Οι δύο πλευρές πρέπει να ενισχύσουν το συντονισμό τους, να προάγουν την οικονομική τους ανάπτυξη και την παγκόσμια οικονομία, να επεκτείνουν σε όλα τα πεδία τη συνεργασία τους, να επιβεβαιώσουν ότι οι λαοί μας αποκτούν ολοένα και περισσότερα πλεονεκτήματα και να ωθήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις» φέρεται να δήλωσε ο Xi Jinping, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης